Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


15 april 2004


Elburg - Jongen van fiets geslagen


Woensdag werd rond 17.50 uur een 17 jarige jongen uit Elburg door een onbekende van zijn fiets geslagen. De jongen fietste met een vriend over het fietspad van de Oostelijke Rondweg richting de Zuiderzeestraatweg. Van achteren naderden twee bromfietsen. Bij het inhalen maakte één bromfietser een opmerking en gaf vervolgens de 17 jarige een stoot in zijn gezicht. Hierdoor viel de fietser en raakte gewond in zijn gezicht. De bestuurder van de bromfiets is rond de 20 jaar oud met een gebruinde huidskleur. Hij had geen helm op, droeg werkkleding en een vieze donkerblauwe winterjas. Er wordt een onderzoek ingesteld.


Heerde - Illegale zender uit de lucht gehaald


Door een medewerker van het Agentschap Telecom werd een illegale zender gepeild aan de 2e Hoornerveenseweg. Samen met de politie werd de zender gisteren in beslag genomen. Een 17 jarige jongen uit Heerde werd bekeurd wegens zenden zonder vergunning, onder de naam Aprilia. De zender werd in beslag genomen en proces verbaal volgt.


Hattemerbroek - Jongentje raakt gewond


Een 7 jarige jongen uit Hattembroek raakte woensdagavond gewond. De jongen was aan het spelen op een zgn. platte wagen. Achter op de wagen stond een neerklapbaar hek rechtop. Tijdens het spelen was het hek neergeklapt en op de jongen terecht gekomen. Dit werd gezien door een 35 jarige getuigen uit Wezep, die eerste hulp verleende. De jongen werd met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.


Putten - Gestolen auto aangetroffen


Woensdagmorgen werd op de parkeerplaats van een camping aan de Veenhuizerveldweg door de beheerder van de camping een auto aangetroffen. Deze bleek in de nacht van 7 op 8 april weggenomen te zijn bij een woning aan de Roelenengweg in Voorthuizen. Na onderzoek kan de auto terug naar de rechtmatige eigenaar.


Epe - Fout parkeren


Tijdens marktdag werden in de omgeving van de markt 12 foutparkeerders bekeurd.


Vaassen - Geen gordel


Woensdagmiddag werd een controle gehouden aan de Apeldoornseweg. Hierbij werden 17 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.


Heerde / Hattem - verkeerscontrole


Werd woensdagmorgen gecontroleerd op de Eperweg in Heerde. De volgende bekeuringen zijn gevallen: 4x niet dragen autogordel, 1x kinband van de helm niet vast een 1x rijden door rood licht.
Woensdagmorgen werd ook gecontroleerd op de Verlengde Parklaan in Hattem. Hier werden de volgende bekeuringen opgemaakt: 10x niet dragen autogordel, 1x te hoge constructiesnelheid bromfiets, 1x vervallen APK en 2x niet handsfree bellen.


Heerde - winkeldiefstal


Een 30 jarige inwoner uit Epe werd woensdagmiddag betrapt in een supermarkt aan de Zwolseweg. De man had een pakje ham ter waarde van 0,89 Euro meegenomen zonder te betalen. Hij werd aangehouden en proces verbaal wordt opgemaakt.


Putten - Teveel gedronken

Een 27 jarige automobilist uit Putten blies gisteravond rond 19.10 uur 0,7 prom. bij controle op de Krachtighuizerweg. Aan de man werd een transactie uitgereikt.


Elburg - Bromfietscontrole


Woensdagmorgen werd op verschillende locaties rond Elburg een bromfietscontrole gehouden. Er werden 23 brom/snorfietsen gecontroleerd. De volgende bekeuringen zijn uitgeschreven:
2x gladde band

2x het niet bij zich hebben van het bromfietscertificaat
1x onjuiste kleur van de richtingaanwijzers

1x geen gele plaat

12x te hoge constructiesnelheid


Ermelo - Fietser gewond


Een 12 jarige jongen uit Ermelo raakte gisteren rond 13.40 uur gewond na een aanrijding. De jongen fietste over de stoep en reed plotseling de Stationsstraat op. Hier reed een 51 jarige automobilist uit Harderwijk. Deze kon de fietser niet ontwijken en jongen fietste tegen de auto. De jongen werd met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.


Ermelo - Auto in sloot


Op de T-kruising Nijkerkerweg - Riebroekseweg was een 32 jarige automobilist met zijn auto in de sloot terecht gekomen. De bestuurder moest vannacht rond 00.25 uur uitwijken voor een bromfietser zonder licht, die de binnenbocht nam op de Riebroekseweg en linksaf de Nijkerkerweg opreed. Hierdoor kwam hij in de sloot terecht. De bromfietser is doorgereden.


Harderwijk - Winkeldiefstal


Een 21 jarige inwoner uit Harderwijk had woensdag rond 11.40 uur bij een supermarkt aan de Selhorstweg twee kaasbroodjes van 1,70 Euro opgegeten en verklaarde geen geld bij zich te hebben. I.v.m. recidive kan de man een dagvaarding tegemoet zien.


Harderwijk - Aanhouding na bedreiging


Woensdagavond werd een 49 jarige inwoner uit Harderwijk aangehouden. De man was in een horecagelegenheid aan het PC Hooftplein erg lastig geweest en had het personeel bedreigd met de dood. De man werd voor onderzoek ingesloten.


Harderwijk - Controles


Woensdag werd roodlicht controle gehouden aan de Stationslaan. Er werden zeven fietsers bekeurd.
In het centrum werden twee fietsers bekeurd voor het fietsen in voetgangersgebied.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --