Gemeente Den Helder

15-04-2004 Is uw straat dit jaar aan de beurt? Groot onderhoud in 2004 Ieder jaar wordt in onze gemeente gewerkt aan wegen, riolering en openbaar groen, het zogeheten groot onderhoud. Hiermee bedoelen we onder meer het vervangen of renoveren van het riool, het opnieuw asfalteren van straten en het snoeien van heesters in openbaar groen. In een aantal gevallen wordt een straat meteen heringericht als 30 kilometergebied. Maar ook het straatmeubilair, de verlichting en de inrichting van speellocaties worden meegenomen in het groot onderhoud.

De planning van al deze werkzaamheden is opgenomen in het plan Onderhoud Openbare Ruimte 2004 (infrastructurele werken). De komende weken kunt u op de voorlichtingspagina en de op website per wijk lezen welke straten voor dit jaar gepland staan voor groot onderhoud. Deze week publiceren we de planning voor de wijk Den Helder binnen de Linie, in de komende weken volgen Nieuw Den Helder, De Schooten en Julianadorp.

Den Helder binnen de Linie
Net als vorig jaar vinden in 2004 vooral werkzaamheden plaats in Oud Den Helder en in de Van Galenbuurt Noord. In Oud Den Helder krijgen de straten waarin vorig jaar het riool is gerenoveerd, hun definitieve bestrating. Waar mogelijk worden deze straten ingericht volgens het verkeersveiligheidsprogramma Duurzaam Veilig. Vooraf wordt met de bewoners overlegd.

Ook in de Van Galenbuurt Noord wordt definitieve bestrating aangebracht in de straten waar het riool is gerenoveerd. De werkzaamheden staan gepland voor eind 2004. Vooraf wordt overlegd met de bewoners. De voor 2003 geplande bestratingswerkzaamheden van de Reigerstraat, Bothastraat en Ooievaarstraat worden dit jaar uitgevoerd. Verder krijgt de rijbaan van de Dahliastraat, nu de woningen zijn opgeknapt, een grote beurt.

De renovatie van het riool in de Van Galenbuurt Noord loopt door in 2004. Dit jaar zijn de Kikkertstraat, de C. Evertsenstraat, de W. de Witstraat, de M.Trompstraat en de Emmastraat aan de beurt. Daarnaast wordt alsnog (uit planning 2003) het riool van de Brakkeveldweg en de Ruyghweg (gedeelte Fabrieksgracht-Sluisdijkstraat) aangepakt.

Groot onderhoud van het openbaar groen vindt dit jaar plaats in het gebied dat wordt begrensd door de Middenweg, Polderweg, Krugerstraat, PWA-singel, Huisduinerweg en de Liniegracht.

Nieuwe speeltoestellen zijn er dit voorjaar voor de speellocatie Kemphaanstraat. Ook op het schoolplein bij de Eben Haëzerschool worden de speeltoestellen aangepakt. Dit gebeurt in samenwerking met de school.

Ook is er dit jaar weer aandacht voor het straatmeubilair in de binnenstad. Voor het toeristenseizoen begint worden papierbakken, boombeschermers, zitbanken, lantaarnpalen, enz. visueel geïnspecteerd. Waar nodig worden ze opgeknapt. Verder komen er langs de dijk allemaal nieuwe bankjes. Afgelopen jaar zijn drie van de veertig vervangen. De resterende 37 bankjes worden in de komende drie tot vijf jaar vernieuwd.

Alle bovengrondse verzamelcontainers voor huishoudelijk afval worden in 2004 vervangen door ondergrondse containers. Zodra dit in uw straat gaat gebeuren krijgt u hierover bericht.

Overzicht
In het overzicht ziet u in welke straten er gewerkt gaat worden. Dit staat met strepen aangegeven. In het overzicht staat welke delen van de straten aangepakt gaan worden, wat er precies gaat gebeuren, of er iets aan de openbare verlichting gedaan gaat worden. Het kan zijn dat u in het overzicht straten ziet staan die inmiddels al aan de beurt zijn geweest, of waar men op dit moment mee bezig is.