Socialistische Partij

Brinkhorst laat onderzoek instellen naar onregelmatigheden Essent

15-04-2004 * Minister Brinkhorst heeft donderdag toegezegd een onderzoek te laten instellen naar onregelmatigheden bij energiebedrijf Essent. SP-Kamerlid Arda Gerkens had aangedrongen op onderzoek door toezichthouder DTe naar aanleiding van honderden klachten over extreem hoge naheffingen. Op onverklaarbare wijze zouden Essent-klanten tientallen procenten meer gas hebben verbruikt dan gebruikelijk.

Gerkens: "Het komt voor dat mensen tot EUR 2200,- moeten bijbetalen, terwijl de gezinssamenstelling juist is afgenomen, of men juist energiezuinige apparaten heeft aangeschaft. Niet zelden treft dit mensen met een uitkering of AOW, die door de onregelmatigheden van gas afgesloten dreigen te worden."

De SP overhandigde de minister klachten die door de partij in Oss waren verzameld. De minister riep iedereen die klachten heeft over het bedrijf, op om die ook naar de Dte te sturen. Gerkens is blij met de houding van de minister. "We hebben een sterke toezichthouder nodig. Daarbij is het van belang dat ook de consument de Dte weet te vinden." Brinkhorst verwacht eind april met resultaten te komen.