Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


15 april 2004


Aalten - Voorbijganger blust brand bij benzinepomp


Afgelopen nacht werd door een voorbijganger brand ontdekt bij een benzinepomp aan de Bocholtsestraatweg. De man, een 37 jarige inwoner uit Aalten, had een soort mist bij de pomp gezien en reed door. Hij vertrouwde het toch niet en reed terug. Daar zag hij tussen de pompen een in lichterlaaie staande prullenbak. De man haalde de prullenbak weg bij de pompen en kon de brand blussen met een brandblusser die op het terrein hing. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend. De man heeft een pluim verdiend met zijn actie!


Haarlo - Teveel gedronken


Een 69 jarige automobilist uit Beltrum blies woensdagavond rond 21.05 uur bij controle op de Eibergseweg 1,4 prom. De man kan een boete tegemoet zien.


Doetinchem - Diefstal uit auto


In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een auto. Deze stond geparkeerd aan de Bastinglaan. Weggenomen werden onder andere een zaagtafel, boormachines en zagen. Er werd een slot geforceerd.


Winterswijk - Winkeldiefstal


Een 14 jarige jongen uit Winterswijk werd woensdagmorgen betrapt. In een winkel aan de Ratumsestraat had hij een radiootje in zijn zak gestopt en wilde de winkel uitlopen. De jongen werd aangehouden en op het politiebureau bekende hij de diefstal. De jongen zal, in overleg met de ouders, worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel getroffen zal worden.


's-Heerenberg - Onder invloed

Vannacht werd rond 01.50 uur een 28 jarige automobilist uit 'w-Heerenberg gecontroleerd op de Kruisstuk. De man blies 1,1 prom. en kan een boete tegemoet zien.


Snelheidscontroles van woensdag


Hengelo, Ruurloseweg = 80 km weg, gecontroleerd met laser, 2 bekeuringen, hoogste snelheid 108 km.
Gendringen, Rijnweg = 50 km weg, 3 bekeuringen, hoogste snelheid 61 km.
Ulft, Ettenseweg = 50 km weg, 3 bekeuringen, hoogste snelheid 92 km.
Lichtenvoorde, Varsseveldseweg = 50 km weg, 4 bekeuringen, hoogste snelheid 62 km.


Einde berichten.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --