Politie Amsterdam-Amstelland

Straatroof Zuidoost: getuigen gezocht

15-4-2004. De recherche van district Zuidoost is op zoek naar getuigen van een straatroof op een 86-jarige vrouw met een rollator. De vrouw liep woensdagmorgen 14 april rond elf uur met haar rollator in het parkje dat ligt tussen de Drecht en het Nieuwlandhof. Plotseling kwam er een man hard op haar afgerend. Hij sprak de vrouw aan en gaf haar een harde duw tegen de borst waardoor zij achterover viel.

Toen de bejaarde vrouw op de grond lag pakte de berover haar tas uit het netje van de rollator. Hierna rende de dader weg in de richting van het Nieuwlandhof en daarna in de richting van het metrostation Holendrecht. Een vrouw die getuige was van de beroving rende achter de man aan. Na enige tijd kwam zij onverrichter zake terug en ving het slachtoffer op. De bejaarde vrouw raakte niet gewond.

Signalement

een lichtgetinte man

leeftijd tussen 25 en 30 jaar oud

lengte tussen de 1.75 en 1.80 mtr

slank postuur

De man droeg donkere kleding.

Het straatroofteam van de recherche is op zoek naar getuigen van deze straatroof of mensen die de dader menen te kennen. Ze roepen in het bijzonder de vrouw die het slachtoffer te hulp schoot, op contact op te nemen via telefoonnummer: (020) 559 2722.
Bejaarde fietster overleden na val
15-4-2004. Woensdagmiddag rond half een raakte een 75-jarige fietster zwaargewond na een val van haar fiets op de Werengouw. Het slachtoffer overleed 's avonds in een ziekenhuis aan haar verwondingen. Een automobilist die naast het slachtoffer heeft gereden, is naar een politiebureau gebracht en als verdachte gehoord. De ongevallendienst heeft een technisch onderzoek ingesteld.
Sluiting café Oud-West

15-4-2004. Woensdagmiddag rond één uur gingen "de planken ervoor" bij het café Gat in de Markt aan de Bellamystraat in Oud-West. Dit gebeurde op last van burgemeester Cohen. De sluiting geldt voor onbepaalde tijd. De politie stelde een onderzoek in na informatie dat er in de gelegenheid harddrugs aanwezig zouden zijn en/of werden verhandeld.

---