VVD



Nieuws

15 apr 2004 - VVD blij met extra tijd voor
onderzoek voor noodoverloopgebieden

Om overstromingen van de Rijn en de Maas te voorkomen, is extra onderzoek nodig. Dat vindt VVD-Tweede-Kamerlid Jan Geluk. Noodoverloopgebieden kunnen daarbij een rol spelen. Reservering van gebieden nu is van belang om later geen spijt te krijgen.

Geluk zei dit donderdag 15 april tijdens het Algemeen Overleg Rampenbeheersing Maas en Rijn. De waterwoordvoerder van de VVD wil dat aan risicovermindering aandacht wordt besteed. Jan Geluk ziet daarbij als belangrijkste oplossing dijkverhoging. Andere mogelijke oplossingen zijn verruiming van de rivieren en samenwerking met andere landen uit het stroomgebied de rivieren. ,,Pas als laatste komt het aanwijzen van noodoverloopgebieden aan de orde. Wij moeten ons realiseren dat het voorzorgprincipe de Rijksoverheid dwingt risico's in te perken. Noodoverloop gebieden kunnen daarbij een rol spelen'', aldus Geluk.

Daarnaast is het volgens de liberaal ook van groot belang dat er wel een rampenstrategie komt, mochten ondanks alle voorzorgsmaatregelen de rivieren toch buiten hun oevers treden.