Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 15 april 2004

Waarschuwing in verband met auto-inbraken

Politie waarschuwt mensen alert te zijn in verband met toenemend aantal auto-inbraken in het gebied rondom de kermis

Enschede

De politie heeft de afgelopen dagen een toenemend aantal auto-inbraken geconstateerd in het gebied rondom de kermis in het Volkspark in Enschede. Het gaat hierbij om de wijken Stadsveld en Pathmos, waar vanaf het paasweekend in ongeveer tien auto's werd ingebroken. Er werd op diverse manieren in de auto's ingebroken en voornamelijk in de avond en nacht. Weggenomen werden veelal autoradio/cd-spelers.

De politie zal de komende dagen in het gebied extra surveilleren maar vraagt ook de burgers alert te zijn. Sluit uw auto goed af en laat geen waardevolle spullen in de auto liggen.

Auto gestolen

Vrouw doet aangifte van diefstal van haar auto

Enschede

Een 24-jarige vrouw uit Enschede deed aangifte van diefstal van haar auto, een zilvergrijze Opel Kadett met kenteken XZ-83-GP. De auto stond op een parkeerplaats aan de Paulus Moreelsestraat in Enschede en werd gestolen in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 april. (bps: 04-046073)

Fietser gewond

Fietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

De Lutte

Donderdagmorgen 15 april reed een 50-jarige man uit Losser op zijn fiets over het Lossersvoetpad in Losser. Op het kruispunt met de Postweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto, die bestuurd werd door een 30-jarige man uit De Lutte. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding, waarbij de 50-jarige fietser aan zijn hoofd en been gewond raakte. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-046109)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --