Provincie Overijssel

Smarties tijdens Statenvergadering

De Subsidieverordening Fonds bedrijfsverplaatsingen Overijssel was voor de CDA-Statenfractie reden om de aandacht te vestigen op het 'smart-formuleren' van nota's. Met de 'smartformule' wil de provincie haar doelen simpel, meetbaar, afrekenbaar, resultaatgericht en toepasbaar voor het voetlicht brengen. Om dit gedachtegoed kracht bij te zetten, ontvingen de Statenleden en het College van GS een doosje smarties van het CDA.

Met het indienen van maar liefst twee amendementen en zes moties is er in de Provinciale Statenvergadering flink gediscussieerd over onder andere:


- Startnotitie Provinciaal Verkeers- en Vervoersplan;


- Startnotitie Burgerparticipatie;


- Samenwerkingsthema's provinciaal grotesteden- en netwerkstedenbeleid convenantsperiode 2005-2009.

Moties

De Staten hebben twee moties aangenomen. Deze zijn gezamenlijk door de Statenfracties VVD en CDA ingediend bij de Startnotitie Provinciaal Verkeers- en Vervoersplan. Met de moties verzoeken de Staten GS om voor het einde van het jaar een onderzoek uit te voeren naar de effecten van de door GS genomen maatregelen tegen het oneigenlijk gebruik van de regiotaxi. Hierop vooruitlopend moet er volgens de Staten een quick scan uitgevoerd worden naar het gebruik van de 1100 kortingspassen in het Vechtdal. De uitkomsten van deze onderzoeken en passende maatregelen kunnen worden meegenomen in het PVVP 2005.

Daarnaast vragen de Staten in een motie over duurzaam veilig om de nationaal aangegeven reductiedoelstellingen voor het terugbrengen van het aantal verkeersdoden (15%) en ernstig gewonden (8%) in het verkeer, als een minimum te zien. De hoofddoelstellingen van het PVVP, de bereikbaarheid en de betaalbaarheid mogen daarbij niet losgelaten worden.

Alle agendapunten zijn conform de voorstellen van GS aangenomen. De vergaderstukken zijn te vinden op www.prv-overijssel.nl/sis .

© 2004 Provincie Overijssel