Provincie Overijssel

Gedeputeerde geeft startsein aanleg fietspad Buurserstraat

Gedeputeerde Piet Jansen (landelijk gebied en water) gaf donderdag 15 april het officiële startsein voor de aanleg van het fietspad aan de Buurserstraat. Het fietspad is naar verwachting voor de zomervakantie klaar.

Met de aanleg van het fietspad is een bedrag van ruim 550.000 euro gemoeid. De Provincie Overijssel draagt 100.000 euro bij, terwijl een bedrag van 137.000 euro wordt gedekt door het Europese Fonds voor Platteland Ontwikkelings Programma. Tegelijkertijd met de aanleg van het fietspad wordt in dezelfde omgeving een de Bruninksbeek verlegd en een nieuw natuurterrein aangelegd door aannemer Arcadis.

De start van de werkzaamheden voor het fietspad is het enige officiële deel in een informeel werkbezoek van de gedeputeerde aan de stad Enschede. Hoofdthema tijdens het informele werkbezoek is de relatie tussen buitengebied en stadsrand. De gedeputeerde zal onder andere een bezoek brengen aan Twekkelo, Het Brunink en Ruwenbos. Plaatselijk wethouder le Loux van Milieu en Ruimtelijke Ordening vergezelt de gedeputeerde.

© 2004 Provincie Overijssel