Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


14 april 2004 nagekomen berichten


Onderwerp: onderzoek naar hennepkwekerij


De politie heeft vandaag in het buitengebied van de gemeente Gorssel een onderzoek ingesteld naar een hennepkwekerij. Er werd niets aangetroffen, een 17-jarige jonge-man uit Deventer werd aangehouden voor belediging van een agent.


De politie is vanmorgen met meerdere agenten naar een pand in het buitengebied van de gemeente Gorssel getogen om een hennepkwekerij te ontmantelen. Het vermoeden bestond, dat op het terrein een kwekerij werd geëxploiteerd. Na een uitgebreid onderzoek werd vastgesteld, dat er geen werkzaamheden werden verricht die in strijd waren met de Opiumwet.


Tijdens het politieonderzoek werd een 17-jarige jongeman uit Deventer aangehouden, die niet wenste mee te werken aan het onderzoek en vervolgens een agent uitschold. Hij is op het politiebureau verhoord voor belediging en vervolgens weer in vrijheid gesteld.


--------------------------------------


Onderwerp: aanrijding met trein


Vond vandaag op de spoorwegovergang aan de Dortherweg in Epse een aanrijding plaats tussen een aanhangwagen en een passerende trein. Een 58-jarige vrouw uit Steenenkamer reed met haar auto + aanhanger vanuit Gorssel richting Epse. Op de overgang schoot de aanhanger plotseling van kogel en kwam tot stilstand. Samen met een passant trachtte de vrouw de aanhanger nog weg te krijgen, maar de naderende trein Zutphen richting Deventer maakte een eind aan deze illusie. De aanhangwagen werd volledig vernield en het trein-verkeer raakte enige tijd gestremd. Een passerende automobilist die kwam kijken vergat z'n auto goed op de handrem te zetten wardoor deze een tuin inrolde en schade veroorzaakte.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --