Politie Drenthe

donderdagmiddag

Emmen 15-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Betrokkene bestolen, dader aangehouden
EMMEN - Woensdagmiddag tegen half vijf is een 17-jarige inwoonster van Nieuw Amsterdam gewond geraakt bij een aanrijding op de Brinkenweg. Zij reed met haar bromfiets over de Brinkenweg en werd over het hoofd gezien door een auto die afsloeg. Zij kwam daardoor ten val en is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Twee passerende jongens in een auto waren heel behulpzaam en hielpen met het bellen van de ouders van het slachtoffer. De jongens gebruikten daarvoor het gsm-toestel van de betrokken autobestuurster, een 36-jarige inwoonster van Veendam. Toen ter plaatse alles geregeld was, bleken niet alleen de beide jongens verdwenen te zijn, maar ook het gsm-toestel. Aan de hand van een goed signalement van de beide jongens, alsmede van de auto, zijn zij een poosje later aangehouden bij een sporthal aan de Brinkenweg. Een van de jongens had niets met de zaak te maken, terwijl de andere, een 25-jarige inwoner van Emmen, bekende de telefoon gestolen te hebben. Omdat de telefoon niet werkte door de beveiligingscode, had hij het telefoontje in het Oranjekanaal gegooid. De man is verhoord en heeft een dagvaarding gekregen.

Inbraken in autos
COEVORDEN In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een auto aan de Van Swinderenstraat. Van de auto, die naast de woning stond, werd het bestuurdersportier geforceerd. Uit de auto is een jas gestolen, met daarin een portemonnee met een rijbewijs en paspoort.

Aan het Arsenaal werd een autoradio uit een auto gestolen. De daders forceerden een portier. Ook bleek nog een mobiele telefoon verdwenen te zijn.

ASSEN Aan de Oldengaardestraat werd in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een auto op de parkeerplaats. Een portier werd geforceerd om in de auto te komen. Gestolen werd een professionele EHBO-koffer, een rijbewijs en andere waardepapieren.

Ook aan de Handelsplaats werd ingebroken in een auto. Ook hier werd een slot geforceerd. Uit de auto werd de radio gestolen en uit de kofferruimte een grote hoeveelheid handgereedschap, bestaande uit sleutels, tangen, schroevendraaiers, zagen, boren en diverse elektrisch gereedschap.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. Ernest Zinsmeyer, tel. 0592-361127 zal de voorlichting vanaf donderdagmiddag 16.30 uur, overnemen. info@politie-drenthe.nl