15/04 persber ichten regionaal

's-Hertogenbosch 15-04-2004 - .

Ex-vriend vernielt ruit
Rosmalen - Woensdagavond is aan de Hoekkamp in Rosmalen een 31 jarige Bosschenaar aangehouden. De man was op bezoek bij zijn ex vriendin en sloeg daar na een woordenwisseling opzettelijk een ruit van de woning aan diggelen.

Mishandeld

's-Hertogenbosch - Woensdagavond kreeg een 49 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch in zijn horecazaak aan het Hinthamereinde een stomp in het gezicht die een stevig bloedende wond veroorzaakte. Eerder op de avond was een man binnen gekomen die een bankbiljet van 500 euro wilde wisselen. Toen hem te verstaan was gegeven dat dat niet mogelijk was raakte die man geïrriteerd en ging weg. Toen hij ongeveer een uur later weer terug kwam werd het slachtoffer zonder aanleiding geslagen. De identiteit van de vermoedelijke verdachte is inmiddels bij de politie bekend geworden.

Gewonde bij verkeersongeval

Elshout - Woensdagmiddag vond er op de kruising van de afrit van de Rijksweg A59 met de Wolfshoek in Elshout een aanrijding plaats tussen een 51 jarige bromfietser uit Haarsteeg en een 32 jarige automobilist uit Drunen. De bromfietser liep schaafwonden, enkele gekneusde ribben en een gebroken rib op. Hij is in het ziekenhuis behandeld.

Winkeldiefstallen

's-Hertogenbosch - Woensdagmiddag zijn in het winkelcentrum Arena in 's-Hertogenbosch twee meisjes uit Oisterwijk en Helvoirt, 15 en 16 jaar oud, aangehouden. Zij hadden beiden uit enkele winkels sieraden en kledingstukken weggenomen. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt.

Gewonde bij kettingbotsing
's-Hertogenbosch - Woensdagmiddag vond er op de Maaspoortweg een verkeersongeval plaats waarbij drie personenauto's betrokken waren. Een 35 jarige automobilist uit 's-Hertogenbosch bracht zijn voertuig tot stilstand op de linkerrijstrook waarna hij van achter werd aangereden door een 36-jarige autobestuurder uit Best. Deze zat in zijn auto te telefoneren en bleek later onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. Een 33-jarige Helmonder botste vervolgens weer tegen de achterzijde van de auto van de man uit Best. Een 36-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch die als passagier in de auto van de Bosschenaar zat is met nekletsel overgebracht naar ziekenhuis.

Rijbewijs ingevorderd
Sint Oedenrode - Bij de controle woensdagavond op de Lindendijk van een 52-jarige automobilist uit Sint Oedenrode bleek deze zoveel aan alcoholhoudende drank op te hebben dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd.

Autogordelcontrole
Uden - Woensdagmiddag zijn op de Mellesingel en de Losplaats controles gehouden op naleving van de draagplicht van autogordels. Tegen 42 automobilisten is proces-verbaal opgemaakt omdat zij de gordel niet om hadden.

Bezit XTC
Heesch - In de nacht van woensdag op donderdag trof de politie op de Donkervoortseloop in Heesch bij de controle van een personenauto een zakje met ongeveer 150 xtc pillen aan. De bestuurder van de auto een 35-jarige inwoner van Heesch is aangehouden.

Geschept door auto
Herpen - Donderdagmorgen werd op de Schaijkseweg in Herpen een 46-jarige fietser uit Schaijk geschept door een 27 jarige automobilist uit Polen. De auto kwam vanuit de uitrit bij de camping Herperduin de weg op gereden en zag de fietser over het hoofd. De fietser is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd waar bleek dat hij uitsluitend kneuzingen had opgelopen.

Man weigert blaastest
Boxmeer - Een 35-jarige inwoner van Boxmeer weigerde woensdagavond hardnekkig om mee te werken aan een blaastest. Zowel bij de eerste controle op de Spoorstraat als later op het politiebureau weigerde de man alle medewerking. Hij erkende wel gedronken te hebben. Het rijbewijs van de man bleek voor een eerder gepleegd verkeersmisdrijf al te zijn ingevorderd.Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Snelkraak
Overloon - In de nacht van woensdag op donderdag is er een snelkraak gepleegd op een winkelpand aan de Vierlingsbeekseweg in Overloon. De daders brachten grote schade toe aan de voorpui en zijn er met een nog onbekend aantal digitale camera's en fototoestellen vandoor gegaan.

Boksbeugel
Boxmeer - In de nacht van woensdag op donderdag is bij controle van een auto aan de Begijnstraat een boksbeugel aangetroffen. Het wapentuig is in beslag genomen en tegen de eigenaar, een 27 jarige inwoner van Venray is proces-verbaal opgemaakt