Gemeente Almere

Raamovereenkomst voor Zakencentrum WTC

De gemeente Almere heeft woensdag 14 april een raamovereenkomst getekend met marktpartijen voor de ontwikkeling en realisatie van het centrale deel van het Zakencentrum. Het gedeelte ten noorden van het Centraal Station is ingedeeld in drie kavels, waarvan er één gereserveerd is voor het WTC Almere. Eerder al werd voor dit gebied een stedenbouwkundig plan gemaakt door Pi de Bruijn van de Architekten Cie.

Wethouder Henk Smeeman, die namens de gemeente Almere tekende, benadrukte tijdens de bijeenkomst dat het in deze tijd bijzonder is dat een dergelijke overeenkomst wordt aangegaan. Hiermee geven de betrokken partijen aan dat zij verder willen gaan met een anticyclische ontwikkeling voor het gebied.

De partijen zijn Bouwfonds ontwikkeling B.V. en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden BV. In de raamovereenkomst zijn met de marktpartijen afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder partijen overgaan tot ontwikkeling en realisatie van het Zakencentrum WTC. De betrokken partijen zullen het komende jaar een concept voorlopig ontwerp maken voor de bouwplannen, de twee daaropvolgende jaren een optievergoeding betalen en het nodige aan marketing en promotie gaan doen.

In de overeenkomst wordt ook ingegaan op de te betalen grondprijs. Die is gebaseerd op een minimale grondprijs met daarbovenop een systeem waarbij de uiteindelijke huurprijs een bepalende factor is.