AON NEDERLAND
http://www.aon.nl

Aon: Bedrijven lijden steeds meer onder terroristische acties


London, 15 april 2004 - Het domino-effect van de recente terroristische acties is een afname in het economisch vertrouwen over de hele wereld. Dit blijkt uit de Terrorismekaart 2004 van Aon.

In het Midden-Oosten is het aantal terroristische aanslagen toegenomen door de interventie van de coalitie in Irak, waardoor Irak uit het niets is gestegen naar plaats zes op de wereldranglijst van landen met terroristische incidenten. Op basis van de huidige toekomstverwachtingen zal Irak in 2004 waarschijnlijk de plaats innemen van Kasjmir als grootste brandhaard van terroristische dreiging ter wereld.

Tegelijkertijd wordt India geconfronteerd met verschillende terroristische dreigingen van separatisten, linkse groeperingen en extremistische organisaties van sikhs, hindoes en islamieten. 'Omdat een aantal westerse bedrijven hun activiteiten gaan verplaatsen naar India, is hun behoefte aan een goede beoordeling van de terroristische dreiging en een goed risicomanagement groter dan ooit' zegt Justin Priestley, Director van de afdeling Counter Terrorism and Political Risk van Aon.

'Over de hele wereld hebben we geconstateerd dat de terroristische aanslagen zijn verergerd, zowel wat betreft hardheid als nadelige invloed op het economisch vertrouwen. Incidenten zoals de bomaanslag op een Britse bank in Istanbul of die op de treinen in Madrid hebben onmiddellijk een tragische impact, maar ook een nadelige invloed op het economisch vertrouwen op langere termijn', aldus Paul Bassett, Executive Director van de afdeling Counter Terrorism and Political Risk van Aon.

'Bedrijven moeten de gevaren voor hun personeel en investeringen over de hele wereld dringend opnieuw beoordelen. In de huidige situatie is de locatie minder relevant voor terroristen dan wat een bedrijf vertegenwoordigt: hoe bekender het merk en hoe dominanter de aanwezigheid, hoe groter de dreiging voor personeel en eigendommen over de hele wereld.'

//////////////////

Over Aon
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen draagt wezenlijk bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. Aon is één van de grotere financiële dienstverleners ter wereld en heeft in Nederland 1.450 medewerkers. Aon Nederland maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA, een onderneming gespecialiseerd in financiële en
verzekeringsdienstverlening. Aon Corporation is genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE). Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 600 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 54.000 medewerkers. Zie ook www.aon.nl.