Gemeente Apeldoorn

Nieuwe impuls sociaal programma Zevenhuizen

Het sociaal programma Zevenhuizen heeft een naam gekregen. Het college van b. en w. heeft dit op 5 april jl. besloten. Het plan van aanpak 2004 2007 voor het sociaal programma Zevenhuizen, dat de naam Zeven-up! draagt, gaat de leefbaarheid in Zevenhuizen verbeteren. Bewoners, instellingen en de gemeente werken nauw samen om dit programma te maken. In Zeven-up! komen activiteiten voor het realiseren van ambities en het aanpakken van problemen te staan. Het sociaal programma gaat in september 2004 van start.

In het najaar van 2003 is een start gemaakt met het ontwikkelen van een integraal sociaal programma voor de wijk Zevenhuizen. De in het programma uit te voeren activiteiten zijn afkomstig van bewoners en uitvoerende organisaties en leiden tot een verbetering van de wijk. Het is de bedoeling dat bewoners, instellingen en de gemeente gezamenlijk optrekken op problemen te signaleren, verbeteringen vorm te geven en ambities op te pakken.

Het sociaal programma is een aanvulling op de activiteiten die nu al door verschillende organisaties in de wijk worden uitgevoerd. Met het sociaal programma Zeven-up! wordt een extra impuls gegeven aan de inzet van bijvoorbeeld het basisonderwijs, buurtpreventieteams, Leger des Heils, Alert, Wisselwerk, wijkraad, politie, Don Bosco, voetbalvereniging ZVV, Kinderboerderij en corporaties.

Eind mei spreken bewoners van de wijk, instellingen, organisaties en de gemeente met elkaar om de plannen voor de komende jaren door te nemen. Op dit moment wordt onder meer geïnventariseerd hoe de wijk is opgebouwd, welke problemen er zijn en hoe de bewoners hun wijk ervaren. Tijdens de bijeenkomst worden de huidige activiteiten en de toekomstplannen op elkaar afgestemd. Het sociaal programma voor Zevenhuizen wordt vervolgens na de zomervakantie afgerond. Zeven-up! gaat tenslotte in september 2004 van start en loopt tot december 2007.

Voor het laatst bijgewerkt op: 15-apr-2004 04:58