Politie Amsterdam-Amstelland

Sluiting café Oud-West

15-4-2004. Woensdagmiddag rond één uur gingen "de planken ervoor" bij het café Gat in de Markt aan de Bellamystraat in Oud-West. Dit gebeurde op last van burgemeester Cohen. De sluiting geldt voor onbepaalde tijd. De politie stelde een onderzoek in na informatie dat er in de gelegenheid harddrugs aanwezig zouden zijn en/of werden verhandeld.

---


Bejaarde fietster overleden na val

15-4-2004. Woensdagmiddag rond half een raakte een 75-jarige fietster zwaargewond na een val van haar fiets op de Werengouw. Het slachtoffer overleed 's avonds in een ziekenhuis aan haar verwondingen. Een automobilist die naast het slachtoffer heeft gereden, is naar een politiebureau gebracht en als verdachte gehoord. De ongevallendienst heeft een technisch onderzoek ingesteld.

---


Pas op met pinnen

15-4-2004. Het gebeurt regelmatig dat er gerommeld wordt met pinautomaten. Vooral het zogenaamde 'skimmen' is een veelgebruikte methode. Hierbij wordt de magneetstrip aan de achterzijde van de pinpas gekopieerd. Dit gebeurt met een voorzetmondje dat voor de gleuf van de pinautomaat wordt geplakt. De gegevens van de magneetstrip worden zo gekopieerd. De pincode wordt verkregen door aan de bovenkant van de binnenzijde van het apparaat een verborgen camera te plaatsen. De camera heeft zicht op het toetsenbord. Een andere methode is het afkijken van de pincode tijdens het intikken. Vervolgens wordt er met de nieuwe pas geld opgenomen in het buitenland.

Tips

Kijk goed naar de pinautomaat. Zit er misschien een strip aan de bovenkant geplakt of is de inwerpgleuf voorzien van een voorzetmond?

Scherm met uw vrije hand de pincode af .

Vertrouwt u het niet loop dan de bank binnen of, indien gesloten, neem contact op met de politie.

Ga niet zelf aan aangebrachte apparatuur zitten rommelen omdat de criminelen altijd in de buurt blijven.

Laat u niet helpen door" behulpzame mensen" en toets nooit in het bijzijn van anderen uw pincode in ook al zit uw pas vast in de gleuf.


---