Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 15 april

Alkmaar 15-04-2004 - 17.00 uur

Proces-verbaal voor opgeven valse naam

Bergen, woensdag 14 april 2004.

Een 15-jarige knaap uit Alkmaar is aangehouden rond 15.45 op het Zakedijkje nadat hij een valse naam had opgegeven bij een bromfietscontrole. De scooter waarop de jongen reed werd ter controle meegenomen naar het bureau, waar even later de eigenaar van het voertuig het bromfietscertificaat toonde. Hierdoor bleek dat de jongen een valse naam had opgegeven. Hij krijgt een proces-verbaal.

Verkeerscontroles

Schoorl, woensdag 14 april 2004.

Op de Heerweg is gedurende een verkeerscontrole tussen 11.30 en 12.50 uur viermaal een bekeuring uitgeschreven. Tweemaal voor het niet handsfree bellen, eenmaal voor het niet dragen van een gordel en een voor het niet dragen van een helm.

Alkmaar/Bergen, woensdag 14 april 2004.

Op de Nauertogt, Bergerweg en Drechterwaard in Alkmaar en de Dorpsstraat in Bergen is het verkeer gecontroleerd. Driemaal is bekeurd voor het niet dragen van een valhelm en eenmaal voor het niet dragen van een autogordel.

Twisk, donderdag 15 april 2004.

Een snelheidscontrole tussen 09.45 en 10.45 uur op de Bennemeersweg heeft geleid tot het uitschrijven van 3 bekeuringen. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 90 km/u op een weg waar een maximale snelheid geldt van 50 km/u.

Hennepkwekerijen in woonwijk ontmanteld

Alkmaar, woensdag 14 april 2004.

In de Normandiëstraat in Alkmaar-Noord is in een woning een hennepkwekerij aangetroffen. Daarbij zijn in totaal 341 hennepplanten aangetroffen op de zolder van de woning. De planten en de bijhorende apparatuur zoals assimilatielampen en filters zijn in beslag genomen en vernietigd. Daarnaast werd er illegaal stroom afgetapt. De stroommeter is verwijderd.

Eerder deze maand, op 8 april, zijn in een woning aan de Brouwerij en een woning aan de Klareweid in Alkmaar-Noord ook hennepkwekerijen aangetroffen. In de woning aan de Brouwerij werden 153 planten en bijhorende apparatuur in beslag genomen. Ook bij deze woning werd de stroom illegaal afgetapt. Bij de woning aan de Klareweid werden op zolder 158 planten aangetroffen. Ook hier zijn planten en apparatuur in beslag genomen om te worden vernietigd. Bij deze woning is geen fraude met de energiemeter geconstateerd. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.
Hennepkwekerij in Overdie opgerold

Alkmaar, donderdag 15 april 2004.

In een woning aan de Melis Stokelaan is een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal zijn 240 hennepplanten in beslag genomen, twaalf assimilatielampen en transformators, koolstoffilters en andere apparatuur. Ook bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. Alle spullen zijn inmiddels vernietigd. De verdachte, de 47-jarige bewoner van het pand, is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drankrijder aangehouden na aanrijding

Alkmaar, woensdag 14 april 2004.

Rond 19.50 uur is op het Scharlo een 51-jarige drankrijder aangehouden. De man was kort daarvoor tegen een voor hem stilstaande auto aangereden die voorrang verleende aan het verkeer op de rotonde. Hierna ontstond een scheld- en vechtpartij tussen de automobiliste van de aangereden auto en de man en zijn vrouwelijke passagier. Bij nadere controle bleek de man alcohol te hebben gedronken. Hij blies 340 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan). De man krijgt een proces-verbaal.

Motoragent betrokken bij aanrijding

Heerhugowaard, woensdag 14 april 2004.

Rond 20.50 uur is op de kruising Marconistraat/Edisonstraat een 30-jarige motoragent uit Alkmaar met zijn motor onderuit gegaan na een aanrijding met een personenauto. De agent reed over de Edisonstraat en wilde linksaf de Marconistraat in. Daarbij heeft hij de voor hem van links komende 19-jarige autobestuurder uit Zuid-Scharwoude niet tijdig opgemerkt, waardoor hij geen voorrang verleende. De agent kwam door de botsing ten val en heeft daarbij verdraaide kniebanden opgelopen. De politie stelt een onderzoek in naar de snelheid van de auto. Beide betrokkenen zijn inmiddels gehoord.

Drankrijder

Alkmaar, woensdag 14 april 2004.

Op de Vondelstraat is rond 21.50 uur een 36-jarige drankrijder aangehouden. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag. Bij de alcoholcontrole blies hij 550 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal.

Auto gestolen

Heerhugowaard, donderdag 15 april 2004.

In de nacht van woensdag op donderdag is tussen 22.30 en 06.30 uur een rode Ford Escort gestolen. De auto stond op de Briljant en draagt het kenteken HF-RH-10.

Aanrijding auto met snorfietsster

Alkmaar, donderdag 15 april 2004.

Op de kruising Koedijkerstraat/Zijperweg heeft rond 08.55 uur een aanrijding plaats gevonden tussen een auto en een 19-jarige vrouw uit Alkmaar. De 48-jarige autobestuurder uit Alkmaar kwam uit de richting van de Friesweg en reed over de Koedijkerstraat. Bij het rechts afslaan zag hij de hem tegemoet rijdende snorfietsster over het hoofd. Een botsing was het gevolg. De vrouw heeft beenletsel opgelopen.