Ingezonden persbericht


15 april 2004

Persbericht

Start verkoop betaalbare koopwoningen Betula Hoven

Bussum - De verkoop van 38 sfeervolle hofwoningen, op het terrein van de voormalige Deltaschool in Bussum, is gestart bij Nienaber Woningmakelaars. Patio Ontwikkeling bouwt hier in totaal 48 woningen die verdeeld zijn over twee hoven. Een parkje scheidt de hoven van elkaar. Het gerenommeerde architectenbureau Mulleners & Mulleners is verantwoordelijk voor het ontwerp.

"Betula Hoven is een prachtig voorbeeld hoe nieuw wonen ook anders kan", zegt Peter van Dulst, directeur Patio Ontwikkeling. "Waar vind je in 't Gooi nog zulke mooie woningen met deze kwaliteit in een betaalbare prijsklasse?" De prijs van de woningen valt ongeveer tussen de E 220.000 en

E 280.000. Van Dulst: "Wij vinden dat kwaliteit, sfeer en woongenot ook bereikbaar moeten zijn. Door te kiezen voor een slimme opzet van het plan en een doordachte bouw is dat gelukt."

Het project bestaat naast de koopwoningen uit 6 huurwoningen en 4 woningen voor Sherpa, een organisatie die mensen met een verstandelijke/lichamelijke handicap ondersteunt.

De charme is zichtbaar in de opzet van het plan, de architectuur, het kleur- en materiaalgebruik. Twee kleine blokken bevatten ieder een 24-tal woningen en worden gescheiden door een klein park dat alleen toegankelijk is voor voetgangers en fietsers. Door de verschillende gevelbeelden en hoogten ontstaat een speels straatbeeld. Daarbij zijn de wit gekeimde muren, de terugliggende kozijnen, de 'zwevende' en mooie antracietkleurige daken belangrijke sfeermakers.

"Kwaliteit is naast de sfeer ook duidelijk aanwezig", zegt Van Dulst. "De gevelafwerking, de keramische dakpannen en de wijze waarop de kozijnen zijn aangebracht, laten zien dat naast aandacht voor goede architectuur ook vakwerk wordt afgeleverd. Materiaalgebruik en afwerking staan hier op een hoog niveau."

De internetsite www.betulahoven.nl bevat kort en bondig alle informatie over de woningen en er kan een virtuele rondvlucht gemaakt worden rond de hoven. De site zal gedurende het bouwproces worden aangepast en bevat steeds het laatste nieuws over de voortgang en realisatie van het project.

Medio 2004 is de start van de bouw van de hofjes gepland.

Noot voor de pers,