Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, donderdag 15 april 2004

Den Helder 15-04-2004 - 17.00 uur

Politie zoekt opheldering rondom meenemen jongetje

Schagerbrug, donderdag 15 april 2004.

Rond 12.00 uur hebben twee mannen geprobeerd een 8-jarig jongetje uit Schagerbrug mee te nemen. Toen de jongen zijn school aan de Schagerweg verliet werd hij door twee onbekende mannen beetgepakt. Hij heeft zon 500 meter met hen mee moeten lopen richting de Grote Sloot. Pas toen een fietsende vrouw uit de Hopmanstraat kwam rijden, die het tafereel zag en de mannen gebood de jongen los te laten, kwam de jongen ook daadwerkelijk vrij. De mannen zijn beiden richting de Grote Sloot gerend. De vrouw is via de Schagerweg gefietst eveneens richting de Grote Sloot. De politie roept met klem de vrouw op zich te melden. Ook andere getuigen of mensen die menen iets te weten rondom deze poging tot ontvoering kunnen contact opnemen met de politie in Schagen via telefoonnummer 0900-8844.

Tien zaken tegen schennispleger opgelost

Den Helder, donderdag 15 april 2004.

Vorige week woensdag heeft de zedenrecherche een 39-jarige man uit Den Helder verhoord als verdachte van het plegen van schennis der eerbaarheid ten overstaan van in totaal tien meisjes van 6 tot 12 jaar. De man heeft bekend dit te hebben gedaan vanaf mei 2003.

De man opereerde vanuit of nabij zijn rode personenauto. Hij sprak de jonge meisjes aan. Wanneer ze naar hem keken toonde hij zijn geslachtsdeel. De meeste meisjes reageerden geschokt en dat was voor de man voldoende. Er lagen tien aangiftes tegen de potloodventer met de rode auto. De man pleegde het zedendelict op diverse plaatsen in Den Helder, ondermeer in de omgeving van de Balistraat, de Van Galenstraat en de Korvetstraat.

De zaak kwam in een stroomversnelling toen een oplettende getuige het kenteken van zijn auto noteerde en doorgaf aan de politie.

Alle slachtoffers zijn inmiddels persoonlijk door de politie op de hoogte gesteld van de bekentenis van de man. Tegen de verdachte is een proces-verbaal opgemaakt en via de reclassering is hij in contact gebracht met de hulpverlening.

Auto rijdt door na aanrijding

t Zand, woensdag 14 april 2004.

Rond 16.00 uur is een 15-jarige fietser uit t Zand aangereden door een auto op de Keinsmerweg/Korte Belkmerweg. De fietser liet zich trekken door een bromfietser toen een auto vanuit tegenovergestelde richting tegen de fietser aanreed. De jongen sloeg daardoor over de kop en belandde vervolgens in de berm en weer op de weg. De auto reedt zonder te stoppen door. Het slachtoffer heeft een gebroken sleutelbeen opgelopen en is in het Gemini Ziekenhuis daarvoor behandeld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontroles

Den Helder, woensdag 14 april 2004.

Op de Huisduinerweg, Zanddijk en Hortensiastraat heeft de politie gecontroleerd op verkeersovertredingen en jeugdoverlast. Vijfmaal is een bekeuring uitgedeeld aan snelheidsovertreders, en tweemaal voor het niet handsfree bellen onder het rijden. Ook is een bekeuring uitgeschreven voor het rijden door rood licht en het doorrijden terwijl een voetganger een zebrapad oversteekt.

Den Helder, donderdag 15 april 2004.

Op de Zanddijk is het verkeer van 10.30 tot 12.00 uur gecontroleerd op snelheid. In totaal zijn 13 snelheidsovertreders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u op een weg waar een maximale snelheid geldt van 50 km/u.

Schagen, donderdag 15 april 2004.

Op de Havenstraat is tussen 11.15 en 12.45 uur het verkeer gecontroleerd op het dragen van gordels. Eenmaal werd een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel, tweemaal voor het niet handsfree bellen en eenmaal voor het niet vast hebben van het kinbandje van de valhelm.

Controles in duingebied

Den Helder, woensdag 14 april 2004.

De politie oefent tot en met 7 mei 2004 extra toezicht uit, in samenwerking met de medewerkers van de stichting Landschap Noord-Holland, in het Helderse duingebied dat loopt van Julianadorp tot de Grafelijkheidsduinen. In deze periode broeden de vogels in het gebied. Het project heeft tot doel om de overlast van de mens in de natuur terug te dringen. Na de broedperiode zal de politie regulier toezicht blijven uitoefenen. De politie let vooral op overtredingen zoals: honden niet aan de lijn, met gemotoriseerde voertuigen door het gebied rijden, zich buiten de paden begeven, zaken vernielen en afval dumpen. Bij geconstateerde overtredingen wordt er direct een proces-verbaal opgemaakt. Zo kon een 29-jarige baasje uit Den Helder in de middag een bekeuring ontvangen vanwege zijn niet aangelijnde hond bij de strandopgang van Duinoord. Bij verschillende strandafslagen zijn in totaal vijf bekeuringen uitgedeeld voor het ongeoorloofd parkeren op een plaats voor vergunninghouders.

Drankrijder aangehouden

t Zand, woensdag 14 april 2004.

Op de Rijksweg is rond 23.50 uur een 32-jarige drankrijder uit Den Helder aangehouden tijdens een routinecontrole. De man blies 365 ug/l en krijgt daarvoor en proces-verbaal. Tevens bleek hij een rijontzegging te hebben vanwege het rijden met drank op in het verleden.