Gemeente Den Haag

april 2004
Jubileumjaar 2004: Cultuur en Europa op Haagse Website (15 april)

Waar kan ik me opgeven voor het Midsummernight-diner aan het Lange Voorhout? Wat gaan het jubilerende Nederlands Dans Theater en Residentie-orkest spelen tijdens hun allereerste gezamenlijke optreden? En welke EU-activiteiten vinden plaats in Den Haag tijdens het EU-voorzitterschap van Nederland? Sinds vanmiddag 15.00 uur is het antwoord op al deze vragen te vinden op de website www.denhaag2004.nl .

Het jaar 2004 is voor Den Haag een bijzonder jaar vanwege de vele jubilerende culturele instellingen. De Koninklijke Schouwburg bestaat tweehonderd jaar en het Residentie Orkest, het Museon en Scheveningen Haven vieren dit jaar hun honderdste verjaardag. Daarnaast is er in de tweede helft van dit jaar veel in de stad te doen in verband met het EU-voorzitterschap van Nederland. De culturele instellingen van Den Haag hebben voor 2004 dan ook extra feestelijke producties en evenementen op hun programma staan, waarbij veel aandacht besteed aan kunstenaars uit de tien nieuwe EU-lidstaten.

Www.denhaag2004.nl bevat onder andere nieuws, uitgaanstips, een culturele jaaragenda, de meest gestelde vragen over Europa en een overzicht van de EU-evenementen. Op 5 mei verschijnt er ook een speciale editie van de Stadskrant die gewijd is aan het EU-voorzitterschap en de evenementen in het kader van het cultuurjaar. Met de website en de speciale Stadskrant wil de gemeente de vele bijzondere activiteiten onder de aandacht brengen van de inwoners van de stad.