Gemeente Enkhuizen

Week 13: Groot onderhoud wallen en gazons

Bent u eigenaar van een bootje, aanhangwagen of een ander object en staat uw eigendom op wal of gazon? Zorg er dan voor dat u dit vóór 15 april verwijdert.

Waarom?

Het jaarlijks onderhoud aan wallen van sloten en vaarten en gazons zal binnenkort weer beginnen. De medewerkers van de gemeente Enkhuizen verzorgen in de meeste gevallen dit onderhoud, zo ook aan wallen en gazons die in sommige gevallen particulier eigendom zijn en deel uitmaken van de openbare weg. Voor het uitvoeren van onderhoud is het van belang dat onze medewerkers daarvoor de werkruimte krijgen die voor deze werkzaamheden nodig zijn. De aanwezigheid van plezierbootjes, aanhangwagens en allerlei andere objecten op wallen en gazons belemmeren het onderhoud; vooral het maaien van gras. Daarom vragen wij uw medewerking om zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval vóór 15 april aanstaande, uw eigendommen te verwijderen van de wallen en gazons.

Na 15 april

Bootjes en objecten die zich na 15 april bevinden op gazon en wal kunnen vanuit gemeentewege in beslag worden genomen. Wanneer dit het geval is vindt teruggave plaats na betaling van kosten. Ook attenderen wij u erop dat het vastbinden van objecten aan bomen verboden is. Onder andere door dat dit vaak tot beschadiging van de bomen leidt. Wij vragen u daarom ook hier rekening mee te houden.

Informatie: Dhr. J. Scholten, medewerker Stedelijk Beheer, tel.: (0228) 35 08 12.

Datum laatst gewijzigd: 24/3/2004