DEBAT ORGANISATIE 15.4

Uitnodiging publiek debat: hoofddoek wel of hoofddoek niet?

Persbericht 6 april 2004

Publiek debat met als titel 'Hoofddoek wel of Hoofddoek niet?'

Eemnes - Publiek krijgt de gelegenheid om rechtstreeks te debatteren met o.a. Ayaan Hirsi Ali en Rob Oudkerk over het onderwerp: Hoofddoek Wel of Hoofddoek Niet.

Op 15 april a.s. is er een unieke gelegenheid voor belangstellenden om met bij uitstek deskundigen van gedachten te wisselen over de integratieproblematiek. Dan wordt namelijk in de Haagse Hogeschool een debat gehouden onder de titel 'Hoofddoek wel of hoofddoek niet' in het kader van de integratie en de (internationale) politiek. Een uiterst actueel onderwerp dat dagelijks in beweging is, met als insteek het onlangs in Frankrijk aangenomen verbod op het dragen van de hoofddoek in openbare scholen.

Tijdens het debat komt het standpunt van de moslims nadrukkelijk aan de orde. Tevens zal er gediscussieerd worden over vragen als: 'Waarom wordt de hoofddoek gedragen? Moeten de Franse maatregelen als symptoombestrijding worden beschouwd? Hoe moeten wij omgaan met de moslimgemeenschap? Op welke wijze kunnen de moslims onze normen aanvaarden en overnemen?'

Het programma ziet er als volgt uit: Sprekers zijn, Herman Philipse, hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Utrecht, Ayaan Hirsi Ali, lid van de VVD-fractie in de Tweede Kamer, Rob Oudkerk, ex-wethouders van Amsterdam, toen belast met de integratie en Mohamed Sini, voorzitter van de Stichting Islam en Burgerschap. Er zal ook een Franse deelname zijn. Gespreksleider is Ton Steinz, advocaat, gespecialiseerd in het Franse recht.

Het debat begint op 15 april om 19.00 uur in de Aula van de Haagse Hogeschool,
Joh. Westerdijkplein 75 te Den Haag. Het debat wordt georganiseerd door o.a. de Universiteit Utrecht (Studium Generale) en Advocatenkantoor Steinz te Laren (NH).

Voor inschrijving ( er zijn nog kaarten) en verdere relevante informatie verwijzen wij naar onze website: www.steinz.nl

Mogen wij u vragen aandacht aan dit bericht te besteden zodat het degenen die belangstelling voor deze materie hebben, zal bereiken.


---