Ingezonden persbericht


Utrecht, 15 april 2004
Investeer in de jeugdzorg

De medewerkers in de jeugdbescherming en jeugdreclassering demonstreren vandaag (15 april) in Den Haag. Zij pleiten voor het verkorten van de wachtlijsten in de jeugdzorg.

Het probleem van de wachtlijsten, bijvoorbeeld voor jongeren die te lang in justitiële jeugdinrichtingen wachten op een behandelplek, is ook vaak aangekaart door de Maatschappelijk Ondernemers Groep (MOgroep), brancheorganisatie voor onder meer de jeugdzorg.

De jeugdzorg staat onder grote druk. Na inspanningen van onder andere de MOgroep heeft het kabinet extra middelen voor jeugdzorg gereserveerd. De MOgroep stelt voor het grootste deel van deze middelen al dit jaar in te zetten voor het wegwerken van wachtlijsten en extra capaciteit. Het kabinet kondigt echter bezuinigingen aan die het justitiële deel van de jeugdzorg zwaar treffen. De MOgroep zet alles op alles om voor het derde achtereenvolgende jaar deze kortingen op de jeugdzorg ongedaan te maken.

De actie van de jeugdbeschermers volgt op het manifest van de kinderrechters dat het kabinet oproept de wachtlijsten in de jeugdzorg op te lossen. De MOgroep hoopt dat de gezamenlijke inspanningen van de kinderrechters, de medewerkers uit de jeugdzorg, de MOgroep, het parlement en het kabinet leiden tot het spoedig oplossen van de knelpunten in de jeugdzorg.

Perscontacten:
Gemma Lenders, 030 - 298 34 42 of 06 - 29 39 74 72 Voor meer informatie over de actie van de jeugdbeschermers: BMJ, Ton Moolenaar, 023-542 09 04 of 06-30 46 72 78


---- --