Ingezonden persbericht


Toelichting werken op Kunstroute 2004 Kunstenaarsoverleg Vught (KOV)

Het Kunstenaarsoverleg Vught (KOV) organiseert de kunstroute 2004, ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het KOV. De wandelroute in het centrum van Vught voert langs verschillende locaties. De kunstwerken en installaties die daar te zien zijn hebben als inspiratiebron diverse aspecten binnen de gemeente Vught.

Op de op de locaties verkrijgbare plattegrond is door middel van onderstaande nummering aangegeven op welke locaties de kunstwerken te zien zijn.

Onderstaand een toelichting bij de kunstwerken en installaties.

Marianne van Schaijk, "Drijfobjecten in Rood en Blauw". Gekleurd acrylaat op stalen drijvers. Inspiratie: de nieuwe kleuren van het gemeentewapen. Kunstwerkgroep "Collegae" (Wim van Hassel, Hans van der Horst en Gerard van Selst), "Vanuit de blikrij poëtisch spiegelend aan de Vughtse Mei". Diverse materialen. Inspiratie: dagelijkse stroom passanten op de A2. Patrice Vermeer, "Vught, Fuchte, Vocht". Olie op doek. Inspiratie: de vochtige grond, waarop Vught werd gebouwd. Jolinde van Poppel, "Opweg naar de Slag". Acryl op linnen. Inspiratie: de slag van Lekkerbeetjen Ineke van Koningsbruggen, "Boom". Installatie in gemengde technieken. Jon Brand, "Askruis (Vervuurde gedachten)". Installatie met zand, teer en Belgisch hardsteen. Inspiratie: het gebied Kamp Vught en directe omgeving. 7. Lon Willems, "Wereldpost". Gemengde technieken. Inspiratie: nationaliteiten in Vught. Sjef Hurkens, "Samenwerking" en "Bouwprobleem". Zinkassemblages. Inspiratie: gemeentelijke discussie. Els Hollestelle, "Kamp Vught 1942-1944". Acryl op panelen. Inspiratie: herinneringen aan gefusilleerde oom, 60 jaar geleden. Joep Arons, "Schaakmat met toren". Dubbelweefsel in zijde met object. Inspiratie: de Vughtse toren. en
Jan-Clemens Lampe, "Tilled earth". Gemengde technieken. Inspiratie: agrarische grond binnen de gemeente Vught. Carla Weijers, "De Gement". Acryl op doek. Inspiratie: De Gement, natuurgebied in de gemeente Vught. Jan-Clemens Lampe, "Beware of the Innocence". Gemengde technieken en 2 foto-inktjetprints met gedicht "Vught". Inspiratie: Kamp Vught. Theo Reusing, Reliëf in gebakken klei. Inspiratie: bouwen in Vught. Nora de Jong, "Beplanting" en "Bebouwing". Keramiek. Inspiratie: leefomgeving uit heden en verleden. Paula Punte-Cammaert, "De blauw schuts" en "De rooi schuts". Olie op doek. Inspiratie: de Vughtse Gilden St. Barbara - St. Sebastiaan en St.Catharina. Emilie van Spaendonck, "Huis met het blauwe dak" en "De weg naar huis". Acryl op linnen. Inspiratie: Vught, als "woonomgeving" voor mensen, die in veel gevallen elders werken. Jan-Hein Arens, "Eet een hapje mee". Acryl op doek. Inspiratie: Vughtse gastvrijheid. Rietje J-Huijser, "Portret ama in Vught, wees uit Liberia, vluchteling in procedure". Tekening in Siberisch krijt, gewassen. Inspiratie: ama's. Nora de Jong, "Waterpartijen". Keramiek. Inspiratie: leefomgeving uit heden en verleden. Riete van Hooren-de Haas, "VUGHT VANOUDS". Olieverfschilderij. Inspiratie: het open karakter van Vught, toen er "over het spoor" nog vele lege plekken in het landschap waren.