KNWV

15/4/2004
TOPZEILEN: WK Tornado, Mistral en 49er;


--> Wereldkampioenschap Tornado in Palma de Mallorca

Booth en Dercksen winnen de 2 dagwedstrijden en nemen de leiding over in het Algemeen Klassement.

Geen Happy Day voor Joeri van Dijk op het WK Mistral en op het WK 49er vechten Hellman/Nieuwenhuis voor een plaats in de Goldfleet.

Tornado
Er stond veel wind vandaag in de baai van Palma. Tussen de 20 en 30 knopen (windkracht 5-6) uit Noordoostelijke richting met zware windvlagen. Gisteren lieten Mitch en Herbert al zien dat de vorm OK was.
Vandaag ging het nog beter want er werden 2 eerste plaatsen gescoord onder moeilijke omstandigheden. Veel teams sloegen om of moesten de wedstrijden opgeven vanwege materiaalpech. Het 2de Nederlandse team Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk moesten de 2de wedstrijd opgeven vanwege een kapotte spinakerslurf. Het team sloeg over de kop in een korte maar zeer sterke vlaag en Mischa raakte in zijn val de kevlar slurf.

OCS
Mich Booth en Herbert Dercksen vonden na terugkomst een OCS (DSQ vanwege te vroeg starten) op het uitslagenbord. In een tegenprotest bleek dat de raceofficer die verantwoordelijk is voor het noteren van de te vroege starters een fout in de timing had gemaakt. Al voor het startschot had hij Booth en Dercksen opgeschreven. Tornadocoach Will Howden had echter video opnamen van de start gemaakt en hieruit bleek dat Booth en Dercksen achter de lijn lagen op moment van het
startschot.

Klassement
Door het gewonnen OCS protest leiden Booth en Dercksen nu het
Wereldkampioenschap Tornado. Morgen is er een rustdag en zaterdag en zondag worden er 2 wedstrijden gevaren.

Voor de totale uitslagen: http://www.cnarenal.com/regata.php

Mistral WK in Cesme (Turkije)

`Geen Happy Day' vertelde coach Jochum Brenninkmeijer aan de telefoon vanavond. ` Eerst hebben we 4 uur op een start moeten wachten en daarna stond er een Noordelijke wind (20-30 knopen) met hoge golven uit het noorden.
Tot overmaat van ramp moesten Joeri van Dijk en Casper Bouman
wegklappen na een matige start'. Joeri van Dijk is ergens begin 20 gefinished in de eerste wedstrijd.Volgens Brenninkmeijer moet er met hoge golven nog wat geleerd worden. De 2de wedstrijd ging iets beter, ergens rond de 18-19de plaats.
Op moment van schrijven zijn de uitslagen nog niet binnen. Voor meer informatie en uitslagen:
http://www.mistralworlds.com/menoverall.htm

WK 49er in Athene

Mats Hellman en Pim Nieuwenhuis strijden voor een plaats in de Goldfleet.
Na 1 dag en 3 wedstrijden staat het kersverse 49er team 27ste terwijl de limiet voor de Goldfleet een plaats in de eerste 25 is. Dit wordt beslist na 5 wedstrijden.
Vandaag stond er 40 knopen wind in Athene. Alle wedstrijden werden afgelast. Coach Jacco Koops was gematigd tevreden. `Goede starts en goede races. Links en rechts worden wat punten weggegeven, maar de mannen zijn pas 5 maanden bezig.'
http://www.eio.gr/2004_49er/index.html

www.cnarenal.com/regata.php hans@bouscholte.nl www.mistralworlds.com/menoverall.htm

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl