Ingezonden persbericht

De Troubadour

h d e n b e r g

Persbericht

(verstuurd op 09-04-04)

JULIAN SAS LIVE IN DE TROUBADOUR

Vrijdag 16 april aanstaande speelt de Nederlandse bluesrockgigant Julian Sas met zijn band in muziekcafe De Troubadour in Hardenberg. Julian Sas is één van Neerlands grootste gitaarhelden. Hij koppelt een verbluffende techniek aan tomeloze inzet. Hij hoeft een song maar één keer te horen en kan hem dan óf feilloos naspelen óf er een volledig eigen draai aangeven. De muzikale belangstelling van Julian is heel breed, van country tot metal en van Neil Young tot Jimi Hendrix. De afstand tussen zijn hart en zijn vingers is héél, héél kort: wat zijn hart voelt laten zijn vingers meteen horen!

Veel inspiratie put Julian uit het idioom van de grote blues-klassiekers. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat Sas uit Beneden Leeuwen komt, een plaatsje in het Land van Maas en Waal. Het stroomgebied van deze rivieren is net zo n sterke inspiratiebron voor de muziek van Julian Sas als de Mississippi Delta dat was voor de grote voormannen uit de geschiedenis van de traditionele Amerikaanse blues.

Wie de Julian Sas Band ooit gezien heeft is verkocht en verloren. Met Tenny Tahamata op bas en Pierre boogie-machine de Haard op drums maakt hij van ieder optreden een feest. Z n meestal geïmproviseerde sets laten prachtige stukken slide-gitaar horen, ontroerende ballads en pompende rockers. En tussen al dat eigen werk is er van tijd tot tijd plaats voor een klassiek bluesnummer of een hommage aan Hendrix of Gallager. Van begin tot eind houdt de Julian Sas-band het publiek in de greep. Het concert begint vrijdag om 23.00 uur. Alle informatie en de routing is te vinden op http://www.poppodium.nl/.

Einde persbericht.