Ingezonden persbericht


Reed Business Information en JobsRepublic samen in CarrierebeursOverheid.nl

Elsevier Overheid, onderdeel van Reed Business Information, en JobsRepublic zijn een vergaande samenwerking aangegaan in het kader van de Carrièrebeurs Overheid 2004 en de nieuwe site CarriereBeursOverheid.nl. Door bundeling van de krachten van deze toonaangevende aanbieders op de overheids-arbeidsmarkt ontstaat onder het label Carrièrebeurs Overheid het grootste wervings-platform voor de overheid.

Nieuw multimediaal beursconcept
De Carrièrebeurs Overheid, die dit jaar voor de vierde keer zal plaatsvinden, zal door de vergaande samenwerking met JobsRepublic van een volwaardige online component worden voorzien, waardoor de beurs feitelijk 365 dagen per jaar bezocht kan worden met als hoogtepunt de daadwerkelijke beursdagen, die dit jaar op 16 en 17 april vallen. Daarmee introduceert Reed Business Information een geheel nieuw multimediaal beursconcept op de Nederlandse markt, waarbij het tweedaagse evenement en de online carrièresite volledig met elkaar worden geïntegreerd. Deze integratie biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor de dienstverlening aan banenzoekers en overheden.

OverheidsBanen wordt CarrierebeursOverheid.nl
Als gevolg van de nieuwe samenwerking zal de carrièresite OverheidsBanen.nl worden omgedoopt in CarrièrebeursOverheid.nl. Daarmee wordt de nieuwe site ook direct gekoppeld met GemeenteBanen.nl. Deze site is het grootste wervingsmedium voor de decentrale overheid waaraan ruim 300 gemeenten en andere decentrale overheden zijn verbonden. Onder de nieuwe vlag CarrièrebeursOverheid.nl wordt de carrièresite in het komende jaar verder uitgebouwd tot het meest geavanceerde wervingskanaal voor de Nederlandse overheden.

Virtueel mobiliteitscentrum
CarrièrebeursOverheid.nl wordt uitgerust met een geavanceerd online mobiliteitscentrum. Dit mobiliteitscentrum biedt aan banenzoekers en ambtenaren de mogelijkheid zich in de algemene cv-bank of ambtenarenbank te presenteren aan werkgevers binnen de overheid. Overheden kunnen vervolgens via een gepersonaliseerde beheermodule de cv's in cv- en ambtenarenbank raadplegen. Bovendien biedt de applicatie de mogelijkheid voor P&O-afdelingen en mobiliteitscentra om vrijwillig of verplicht mobiele medewerkers in de ambtenarenbank te plaatsen.

Solliciteren met een streepjescode
Bezoekers krijgen gratis toegang tot de beurs op voorwaarde dat ze hun cv plaatsen via CarrièrebeursOverheid.nl of gelieerde sites als GemeenteBanen.nl. De online cv wordt vervolgens gekoppeld aan een streepjescodebadge die de bezoeker ontvangt op de beurs en waarmee hij of zij haar cv bij de exposanten op de beurs kan achterlaten. Exposanten kunnen vervolgens na afloop van de beurs via hun eigen beheermodule, het Carrièrebeurs RecruitCenter, eenvoudig alle kandidaten die zij gesproken hebben geautomatiseerd selecteren en uitnodigen, afwijzen of in portefeuille houden. Exposanten gaan daardoor dus niet meer met stapels moeilijk te verwerken papieren cv's naar huis.

Carrièrebeurs Overheid
De Carrièrebeurs Overheid is in de drie jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot een niet te missen evenement voor iedereen die bij de overheid werkt of wil werken. In 2003 bezochten 13.033 mensen de beurs. Hiermee is dit jaarlijks terugkerende evenement de grootste en meest attractieve carrièrebeurs in Nederland. Op 16 en 17 april 2004 wordt de Carrièrebeurs Overheid voor de vierde keer gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

JobsRepublic
JobsRepublic is leverancier van internetapplicaties en internetdiensten op het gebied van werving- en selectie en arbeidsmobiliteit. De activiteiten van JobsRepublic kunnen worden onderverdeeld in enerzijds uitgevers-activiteiten in de vorm van doelgroepgerichte carrièresites en daaraan gekoppelde vacaturekranten en anderzijds in software- en productontwikkeling op het gebied van e-recruitment. De vijf doelgroepgerichte carrièresites van JobsRepublic trekken jaarlijks 2,1 miljoen unieke bezoekers.

Voor meer informatie over dit persbericht, kunt u contact opnemen met mevr. Ira Nijkamp, Programmamanager Carrièrebeurs Overheid, ira.nijkamp@reedbusiness.nl, T. 070-4415184 of Eric van Bourgonje, COO Research & Development van JobsRepublic: evbourgonje@jobsrepublic.com, tel. 072-5821020

Voor meer algemene informatie over JobsRepublic en CarrièrebeursOverheid.nl kunt u terecht op www.jobsrepublic.com en www.carrièrebeursoverheid.nl en/of direct contact opnemen via telefoon 072-5821020 of E-mail info@jobsrepublic.com

Beeldmateriaal bij dit bericht: http://www.carrierebeursoverheid.nl/frontend/frontendIndex/0,1004,3269,00.html?view=detail&articleid=344

---- --