PERSBERICHT - 2004-03-10

Groot feest op Malta bij toetreding tot Europese Unie

Voorafgaand aan Malta's officiële toetreding tot de Europese Unie op 1 mei 2004 zullen een groot aantal festiviteiten plaatsvinden op Malta. Deze gaan van start op 16 april en duren tot na de toetreding tot en met 9 mei. De EU-vieringen staan in het teken van verschillende activiteiten die onder andere Malta's unieke cultuur en erfgoed zullen benadrukken.

Op 16 april 2004 is er een inwijdingsconcert in de St. John's cathedral in Valletta. Deze dag herinnert aan de ondertekening van het toetredingsverdrag in Griekenland dat precies een jaar geleden plaatsvond.

De toetreding tot de Europese Unie wordt feestelijk gevierd op 30 april 2004, de avond voorafgaand aan het officiële lidmaatschap. In de haven van Valletta wordt een spetterende vuurwerkshow en een zang-en dansspektakel georganiseerd. Dit spektakel zal om 21:30u van start gaan in de haven van Valletta en wordt gevolgd door een ceremonie gehouden door de president en de premier van Malta. De ceremonie vindt plaats in de 'Upper Barrakka Gardens' in Valletta en begint om 22:00. Ter afsluiting is er in de haven van Valletta een spetterende vuurwerkshow.

Op zondag 9 mei wordt de inwijding van Malta tot de Europese Unie gevierd waarbij om 10:00u een schouwspel plaatsvindt in Republic Street in Valletta, georganiseerd door de Malta Tourism Authority. Om 19:00u wordt een concert gegeven en vanaf 21:00u is er ter afsluiting een vuurwerkshow.

Kijk voor meer informatie over Malta's toetreding tot de Europese Unie op:
www.malta-celebrates-eu.com.

Meer informatie en foto's:
(