Dienstenbond CNV

Menzis: Nut & Noodzaak
02-04-2004

Op 16 april as. zal er overleg plaatsvinden tussen de bonden en uw werkgever om te bekijken in hoeverre er mogelijkheden zijn om met elkaar een Sociaal Plan overeen te komen voor heel Menzis.

Ter voorbereiding op dit gesprek hebben we afgelopen dinsdag 30 maart overleg gehad met de centrale ondernemingsraad van Menzis. Bij een organisatiewijziging dient de werkgever, overeenkomstig de wet op de ondernemingsraden, advies te vragen aan het medezeggenschapsorgaan. Op deze wijze wordt invulling gegeven aan de nut-en-noodzaak-discussie tussen werknemers en werkgevers inzake een voorgenomen organisatiewijziging. Vloeit er bloed voort uit een dergelijke beslissing dan is het aan de vakorganisaties om de sociale- en financiële gevolgen van deze beslissing zoveel mogelijk op te vangen middels een Sociaal Plan. Door nu al te overleggen met de centrale ondernemingsraad denken wij uw belangen zo goed mogelijk te kunnen behartigen.

Het overleg met de centrale ondernemingsraad was constructief waarbij een aantal zaken opvielen. De plannen over de kanteling naar een functiegerichte organisatie moeten na 1 april concreet worden ingevuld door de nieuwe Raad van Bestuur en de nieuw benoemde leidinggevenden. Over de vraag hoe, wat en wanneer en om hoeveel mensen het gaat, is op dit moment geen duidelijkheid te geven. Voor ons duidelijk een signaal om 16 april a.s. niet overhaast te reageren. Uitgangspunt van de CNV Dienstenbond is dat we graag een Sociaal Plan willen afspreken dat toegesneden is op een bepaalde situatie. Op dit moment beschikken we eenvoudigweg over te weinig informatie. Uiteraard begrijpen we dat uw werkgever nooit met 100% zekerheid de personele gevolgen van een beslissing kan aangeven. Er zullen altijd een aantal aannames gemaakt moeten worden, bijvoorbeeld over het aantal toekomstige verzekerden.

Wat ook opviel was de constatering van vakorganisaties en de COR dat er, los van de door Menzis gewenste organisatieverandering, ontwikkelingen in de zorgmarkt zijn die van invloed zijn op de werkgelegenheid. Bijvoorbeeld de verregaande automatisering van de verwerking van de zorgdeclaraties, de invoering van de basisverzekering etc. zullen hun uitwerking hebben op het personeelsbestand. Gecombineerd met de nauwelijks meer aanwezige flexibele schil van tijdelijk personeel is het onze inschatting dat bij een verandering al gauw de groep van vaste medewerkers geraakt zal gaan worden.

Echter, op dit moment is er niets bekend over wat dit nu concreet gaat betekenen. Voor ons als CNV Dienstenbond reden om vol te houden dat we best een Sociaal Plan willen afsluiten maar pas nadat de nut-en-noodzaak-discussie gevoerd is. Zodra we 16 april echt nieuws hebben zullen we u dit laten weten.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben neem dan contact op met uw bestuurder Gert-Jan Seffinga. Hij is te bereiken per e-mail g.seffinga@cnvdibo.nl of per telefoon 0512 583 440.