CNV PUBLIEKE ZAAK



Leden CNV Gemeenten willen bedrag ineens en behoud prepensioen

CNV Gemeenten, landelijke groep van CNV Publieke Zaak, heeft de inzet vastgesteld voor de nieuwe CAO Gemeenten (180.000 werknemers). De leden in de sector Gemeenten willen bij deze CAO het liefst een bedrag ineens in plaats van een procentueel bedrag. Verder wil bijna 60 procent van de leden de FPU (prepensioen) handhaven. De onderhandelingen beginnen op 16 april.

De inzet is bepaald na een uitgebreide enquête onder de leden die werken in de gemeentelijke sector. Ruim 1500 leden hebben de enquête ingevuld. Dit is ongeveer één op de tien leden van de bond binnen de gemeentelijke sector. Dit is een zeer hoge respons.

Toenemende agressie
De agressie neemt in de gemeentelijke sector volgens 44 procent van de leden toe. Slechts 14 procent vindt dat de agressie niet is toegenomen. Meer dan veertig procent vindt dat de agressie gelijk is gebleven. Bestuurder Willem Jelle Berg van CNV Publieke Zaak: 'Dit bevestigt eerdere onderzoeken bij onder andere de brandweer. Het is tijd om de agressie aan te pakken en daarom wordt dit een belangrijk punt bij de onderhandelingen.'

Beloning ineens
Opvallende uitkomst van de enquête onder de leden is dat 64 procent kiest voor een beloning ineens die voor iedereen gelijk is. Meestal worden er de loonsverhogingen in procenten uitgekeerd. Een bedrag ineens is niet gerelateerd aan de hoogte van het inkomen en is voordelig voor de lagere inkomens.

FPU: prepensioen moet blijven
De leden zijn ook duidelijk over FPU (prepensioen). Die moet blijven, vindt bijna 60 procent; 21 procent vindt deze regeling niet te handhaven. Ditzelfde geldt voor het functioneel leedtijdsontslag (FLO) bij onder andere de brandweer en het ambulancepersoneel. Een meerderheid (53 procent) is het oneens met aantasting van de WW-uitkering (17 procent eens; 30 procent neutraal).

Meer flexibele beloning
De leden zijn het in meerderheid eens met de stelling dat de beloning meer afhankelijk mag zijn van de geleverde prestaties (63 procent). Een verrassende uitslag volgens onderhandelaar Willem Jelle Berg: 'We willen op basis van deze uitkomsten de uitspraken in de vorige CAO over flexibele beloning uitvoeren. Ook gaat het een rol spelen bij een nieuw gemeentelijk functioneringsysteem.'

Baanzekerheid en gewetenbezwaren
In deze slechte economische tijden, kiezen de leden duidelijk voor behoud van een baan. Driekwart vindt dit belangrijker dan een eenmalige uitkering. Verdeeldheid is er over werkweigering bij gewetensbezwaren: veertig procent is het hiermee eens, maar dertig procent is hiermee oneens of staat er neutraal tegenover.

Aparte CAO Brandweer en Ambulance
Veel leden staan neutraal (46 procent) tegenover een aparte CAO voor de Brandweer en het Ambulancepersoneel. Hiermee eens is 35 procent van de leden (20 procent oneens).

Het is de bedoeling samen met de andere bonden een gemeenschappelijke inzet te bepalen. Het eerste overleg met de werkgever (College voor Arbeidszaken van de Vereniging Nederlandse Gemeenten) is op vrijdag 16 april.

Meer informatie:
Willem Jelle Berg, bestuurder CNV Publieke Zaak: 06 204 10430 Jan Spijk, voorlichter, 06 512 440 30


08 apr 04 11:42