Politie Groningen

Try-outconcert Politie Muziekkorps in Zuidhorn (08/04/04)

Zuidhorn 08-04-2004 -

Het Regionaal Politie Muziekcorps Groningen (RPMG) geeft op vrijdag 16 april 2004 een try-outconcert in de kerkzaal van Gereformeerde Kerk aan De Gast in Zuidhorn. Het RPMG bereidt zich met dit concert voor op haar jaarconcert dat een week later plaatsvindt. Aan het try-outconcert wordt meegewerkt door het koor Donne Cantabile.

Het politiemuziekkorps speelt, onder leiding van chef-dirigent Wim Jongen, een afwisselend muzikaal programma bestaande uit veel originele fanfaremuziek met werken van o.a, Jacob de Haan, Ernst Uebel, Jo Vliex, Felix Mendelsz. Bartholdy en André Waignein. Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 3. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar.

De try-out is de voorbereiding voor het jaarconcert van het RPMG op zaterdag 24 april as. in de grote zaal van de Oosterpoort in Groningen, aanvang 20.15 uur. Aan dat concert wordt meegewerkt door de sopraan Titia Keizer (una voce particulare) en de Groninger liedjeszanger Klaas Spekken. Kaarten, à 10,=, voor het jaarconcert zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Oosterpoort en via rpmg@groningen.politie.nl.

Het Regionaal Politie Muziekkorps Groningen is het muzikale visitekaartje van Regiopolitie Groningen. De fanfarebezetting van het RPMG telt 44 muzikanten. Het overgrote deel van de muzikanten van het RPMG is of was in dienst bij de politie. Het RPMG treedt ongeveer 30 keer per jaar op, vaak voor politie en justitie. Daarnaast geeft het RPMG regelmatig concerten in de provincie Groningen en daarbuiten en in het buitenland. De algehele muzikale leiding van het RPMG is in handen van chef-dirigent Wim Jongen.