AutoRai

14-4-2004

Toyota Yaris Blue in beperkte oplage

De sportieve Blue-versie van de Toyota Yaris staat vanaf 16 april bij de Toyota dealer. Hiermee heeft de populaire compacte auto een aantrekkelijke uitrusting voor een scherpe prijs. Voor de koper betekent dit een voordeel van 1.200,-.

De Toyota Yaris Blue heeft aan boord onder meer standaard airconditioning, 14 inch lichtmetalen wielen, mistlampen vóór, dakspoiler en sportieve interieuraccenten zoals een lederen versnellingspook, sportieve dorpellijsten en speciale Blue-bekleding en vloermatten. Verder is deze Yaris voorzien van een met leder bekleed stuurwiel voorzien van geïntegreerde audiobediening. Het audiosysteem omvat een radio/CD speler met vier luidsprekers. De Yaris Blue is in drie kleuren blauw metallic leverbaar en de consumentenprijs (inclusief metallic) voor de 3-deurs versie bedraagt 15.990,-. De Yaris Blue is er ook als 5-deurs. Beide versies worden uitsluitend met 1.3 VVT-i benzinemotor (64kW/ 87pk) geleverd. De beperkte oplage bedraagt 500 exemplaren.

De Toyota Yaris Blue is gebaseerd op de Linea Terra versie en voorzien van vele extras ter waarde van 3.900,-. De Blue pakketprijs bedraagt 2.700,- een voordeel voor de consument van 1.200,-. In dit pakket zitten naast eerder genoemde zaken ook elektrische te bedienen voorportierramen en afstandsbediening.

De Yaris Blue vormt naast de populaire Toyota Yaris Idols een welkome aanvulling op het toch al brede leveringsgamma, dat nu - inclusief de Blue - zes versies omvat, in vier motorvarianten.

Talloze prijzen
De Yaris is een uiterst gewilde compacte auto. En dat is niet verwonderlijk als men weet hoeveel prijzen de auto inmiddels in de wacht heeft gesleept. Naast Auto van het Jaar 2000 werd de Yaris diverse malen nummer 1 in het J.D. Power klantentevredenheidsonderzoek (Engeland & Duitsland), het TÜV-onderzoek 2003 (Small Car segment, Duitsland) en bij de AutoWeek Tevredenheids Trofee 2003 (Compacte Klasse). Ook riep de ANWB Kampioen m uit tot Compacte Auto van het Jaar 2003/2004.

Eerste kwartaal 2004: 60 procent meer verkopen
In het eerste kwartaal van dit jaar zijn zestig procent meer Yaris-modellen geregistreerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Na het eerste kwartaal van 2004 stond de teller op 2.478 exemplaren. Goed voor een derde plaats in zn segment.