Nederlandse Spoorwegen

Persuitnodiging
Utrecht, 14 april 2004

Landelijk monument spoorwegongevallen

Op vrijdag 16 april wordt in Utrecht, het spoorhart van Nederland, het Landelijk Monument Spoorwegongevallen ingewijd. NS President-directeur A.W. Veenman zal het monument overdragen aan de Burgemeester van Utrecht, mevrouw A. Brouwer, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van alle geledingen van de spoorwegsector, de initiatiefgroep voor het monument en nabestaanden van slachtoffers. De pers is daarbij welkom vanaf ongeveer 14.15 uur. Locatie: NS Trefpunt in Hoofdgebouw IV, Laan van Puntenburg 100 te Utrecht, op enkele minuten lopen van Utrecht Centraal.

Nabestaanden van slachtoffers van ongevallen blijken steeds vaker behoefte te hebben aan rouwen en herdenken. Terwijl langs de openbare weg de gedenktekens en herdenkingsbijeenkomsten toenemen, wordt ook de spoorsector steeds vaker benaderd met dergelijke verzoeken. Omdat dit op het niet-openbare spoorwegterrein tot problemen en gevaar leidt, heeft de spoorsector in samenspraak met een aantal nabestaanden besloten tot het oprichten van een landelijk monument. Het monument richt zich niet op één bepaald ongeluk of soorten ongevallen, maar is bedoeld voor allen die iemand verloren hebben bij een tragische gebeurtenis op spoorwegterrein.

Tijdens de bijeenkomst zal uitgebreide documentatie over de aanleiding en totstandkoming van het monument aan de pers verstrekt worden. Media die niet aanwezig zijn ontvangen de documentatie via een algemene verzending per email omstreeks 16.00 uur. Aan het einde van de bijeenkomst is tijd beschikbaar voor interviews.

NS persvoorlichting hoopt op uw aanwezigheid. U wordt verzocht zich vóór donderdag 15 april , 15.00 uur aan te melden per email: persvoorlichting@holding.ns.nl

Met vriendelijke groet,

John Krijgsman
NS Persvoorlichting
030-2357070


---- --