AutoRai

15-4-2004

Audi met fabrieksteams in DTM 2004

Komend weekend van 16 tot en met 18 april start op het circuit van Hockenheim het nieuwe seizoen van de DTM, het toonaangevende toerwagenkampioenschap van Europa. Audi is dit jaar voor het eerst met twee fabrieksteams in de serie actief: het Audi Sport Team Abt Sportsline en het Audi Sport Infineon Team Joest.

De coureurs die de afgelopen jaren met Audi succesvol waren tijdens de 24 Uur van Le Mans, drievoudig winnaars Frank Biela, Emanuele Pirro en Tom Kristensen, komen dit jaar met de Audi A4 in de DTM uit.

Audi kent een succesvolle traditie in de DTM. In 1990 won Hans-Joachim Stuck de kampioenstitel met de Audi V8 quattro, een jaar later werd Frank Biela met Audi DTM-kampioen. Sinds de heropleving van de DTM in het jaar 2000 werden de Audi-kleuren in het kampioenschap vertegenwoordigd door het klantenteam Abt Sportsline, dat in 2002 de titel behaalde. Vanaf dit jaar is Abt Sportsline een van de twee Audi-fabrieksteams, samen met het team Joest, dat met Audi van 2000 tot en met 2002 drie opeenvolgende overwinningen tijdens de 24 Uur van Le Mans behaalde.

Voor de deelname aan de DTM 2004 ontwikkelde Audi Sport een geavanceerde wedstrijdversie van de Audi A4, die door de twee fabrieksteams wordt ingezet. Frank Biela (D) en Emanuele Pirro (I) rijden voor het Audi Sport Infineon Team Joest, terwijl Christian Abt (D), Mattias Ekström (S), Tom Kristensen (DK), Martin Tomczyk (D) voor het Audi Sport Team Abt Sportsline in actie komen.

Bij de ontwikkeling van de Audi A4 DTM door de technici van Audi Sport in Ingolstadt en Neckarsulm werd gebruik gemaakt van de rijke ervaring die de afgelopen jaren werd opgedaan met de succesvolle Audi R8 sportwagen, die onder andere goed was voor drie Le Mans-overwinningen. Met name op het gebied van aërodynamica, duurzaamheid en servicevriendelijkheid speelden de ervaringen uit de lange-afstandsracerij met de Audi R8 een rol.

Er staan dit jaar tien DTM-races op het programma, waarvan er zes in Duitsland worden verreden. Op 5 september rijdt de DTM op het Nederlandse Circuit Park Zandvoort. We willen in de DTM van meet af aan om de titel meestrijden, zegt Dr.Wolfgang Ullrich, directeur van Audi Sport. Maar we weten dat we met sterke concurrenten te maken hebben. Fans kunnen zich in ieder geval op een spannend seizoen verheugen! In Nederland worden de DTM-races uitgezonden via SBS6.