Gemeente Enschede

Symbolische plaatsing laatste leilinde Plein West-Indië


Enschede, 15-04-2004

Voormalige leilindes Oude Markt nu allemaal herplant

Vrijdag 16 april om 14.30 uur zal stadsdeelwethouder Roelof Bleker de laatste van zestien leilindes planten op het Plein West-Indië in Twekkelerveld. De zestien leilindes behoren tot de leilindes die enkele jaren geleden van de Oude Markt werden verwijderd. Het actiecomité dat toen succesvol pleitte voor het behoud van de leilindes, zal op 16 april een symbolische overdracht doen.

Het planten van de leilindes markeert zowel een einde als een begin. De zestien leilindes zijn namelijk het begin van een herinrichting van het gehele Plein West-Indië en renovatie van het openbaar groen in de buurt. Bewoners gaven tijdens een buurtschouw vorig jaar onder andere aan dat het plein opnieuw de sociale ontmoetingsplaats moet worden die het enkele decennia geleden ook was. De buurt en het karakteristieke pleintje heeft echter in de loop der jaren flink geleden onder verwaarlozing en verloedering.

Dit was dan ook een van de kritiekpunten van bewoners tijdens de buurtschouw in mei 2003. Tijdens deze schouw konden bewoners aangeven wat zij in hun buurt waarderen en wat volgens hen verbeterd moet worden. De resultaten van de schouw zijn de leidraad voor dit jaar om samen met bewoners de leefbaarheid van de buurt te verbeteren. In het project werken Stichting Welzijn Stadsdeel Noord, Woningcorporatie De Woonplaats en Stadsdeel Noord intensief samen.

In de afgelopen 6 maanden is al een aantal initiatieven ondernomen om de buurt weer aantrekkelijk te maken, zoals een opschoonactie in het Kozakkenpark en op het Plein West-Indië, het plaatsen van een betonnen tennistafel en een kerstbijeenkomst Tevens is samen met bewoners het ontwerp voor herinrichting van Plein West-Indië en het Kozakkenpark opgesteld.

---

Gepubliceerd op 15-04-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar