2856638.gif

Sun Microsystems publiceert cijfers derde kwartaal

Amersfoort, 16 april 2004 - Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: SUNW), heeft de resultaten van het derde fiscale kwartaal van 2004, afgesloten op 28 maart, bekendgemaakt. Omzet en winst zijn in lijn met de eerder uitgesproken verwachtingen.

De omzet in het derde kwartaal kwam uit op $2,65 miljard dollar, 5 procent lager dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder ($2,79 miljard). De bruto marge als percentage van de omzet kwam uit op 40,3 procent, 4,3 procentpunten lager dan een jaar eerder. Het resultaat kwam uit op een nettoverlies van $760 miljoen ($0,23 per aandeel), ten opzichte van een winst van 4 miljoen vorig jaar. Het verlies is inclusief een aantal eenmalige kosten ten gevolge van herwaardering van belastingen en reorganisatiekosten. Zonder deze bijzondere lasten zou het nettoverlies op een non-GAAP basis uitkomen $260 miljoen.

Over Sun Microsystems
Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982 heeft de visie van Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW) - The Network Is The Computer - ervoor gezorgd dat het bedrijf zich kon ontwikkelen tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die het internet mogelijk maken. Sun is aanwezig in meer dan 100 landen en op het World Wide Web: http://sun.com.