Politie Drenthe

Vrijdagmorgen 16-04-04

Assen 16-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Winkeldief naar HALT verwezen
ASSEN - Donderdagmiddag is een 15-jarig meisje uit Assen aangehouden nadat ze was betrapt bij de diefstal van enkele repen chocola in een supermarkt in de Neptunuspassage. Ze is na overleg met de ouders doorverwezen naar HALT.

Vervelende wildplasser aangehouden
EMMEN - Donderdagnacht zagen agenten een man in de Hoofdstraat die daar tegen een bankgebouw stond te plassen. De man kreeg een bekeuring aangezegd, maar weigerde vervolgens alle medewerking. Hij wenste zijn naam niet op te geven en verzette zich tegen zijn aanhouding die daarop volgde. Uiteindelijk is hij in de boeien naar het bureau overgebracht, waar de zaak is afgehandeld. De man, een 26-jarige Emmenaar, kreeg een boete van 50 opgelegd en twee XTC-tabletten die hij bij zich had, zijn in beslag genomen.

Bekeuringen uitgedeeld bij verkeerscontroles
ASSEN - Donderdagavond zijn op de Balkenweg 500 automobilisten gecontroleerd. Geen van hen bleek te hebben gedronken. Wel zijn vijf bestuurders bekeurd die de controle probeerden te ontlopen. Deze bestuurders kregen een bekeuring van 95 omdat ze zich niet hielden aan de verplichte rijrichting.

Revolver aangetroffen bij zoekactie
ASSEN - Donderdag heeft de politie bij een huiszoeking aan de Kaarnheugte een gasrevolver in beslag genomen. De 34-jarige eigenaar is aangehouden. Bij de politie was informatie binnen gekomen dat deze man in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagochtend 8.00 uur. Tel. 0592-361127 of 06-22 66 2875.

info@politie-drenthe.nl