Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 16 april 2004

(

Katwijk Bedrijfsinbraken
In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 april is ingebroken in vijf bedrijven aan het Hoornesplein. Bij twee winkels is er niets weggenomen. De inbreker(s) probeerde(n) de toegangsdeur van één van deze winkels te openen, maar dat mislukte. Uit twee andere winkels werd een geldbedrag weggenomen. Het is nog niet bekend wat er uit de vijfde winkel is weggenomen. Men kwam de zaken binnen door ruiten van een deur of een raam in te slaan. Bij één van de bedrijven kon men binnenkomen via de winkel daarnaast. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

Katwijk Verkeersongeval
Een 57-jarige snorfietser uit Katwijk heeft op vrijdag 16 april even voor 07.00 uur een hoofdwond opgelopen na een aanrijding met een 50-jarige automobilist uit zijn woonplaats. De automobilist reed over de Hoorneslaan in de richting van de Piersonstraat. Op deze kruising sloeg hij linksaf waarbij er een aanrijding ontstond met de snorfietser die op het fietspad reed langs de Hoorneslaan. De snorfietser sloeg in zijn val met zijn hoofd tegen een betonnenpaal. De Katwijker werd overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanhangwagencontrole
De politie in Leiden-Zuid en de verkeersdienst hebben op donderdag 15 april van 07.00 tot 12.00 uur op de Voorschoterweg een aanhangwagencontrole gehouden. In totaal zijn er ongeveer 35 voertuigen gecontroleerd. Er werden 10 bekeuringen uitgeschreven voor gladde banden (3), overbelading (2), het ontbreken van reflectoren (2), verlichting, losbreekreminrichting en voor niet in het bezit zijn van een kentekenbewijs voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg. Naast deze bekeuringen werden nog 2 toonregelingen uitgeschreven. Twee bromfietsers kregen tevens een bekeuring voor het niet dragen van de helm, één kreeg een bekeuring voor het overschrijden van de constructiesnelheid van de bromfiets. Een bestuurder werd betrapt op het niet handsfree bellen. Hiervoor werd eveneens een bekeuring uitgeschreven.


Leiden Verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de rotonde Albinusdreef/Sandifortdreef/Wassenaarseweg, is gisterenavond, donderdag 15 april rond 20.00 uur, een 34-jarige fietser uit Leiden gewond geraakt. Een 55-jarige automobiliste uit Oegstgeest stopte bij de rotonde voor fietsers die overstaken, maar zag de 34-jarige fietser over het hoofd. De automobilste trok rustig op en raakte de 34-jarige fietser die daardoor van zijn fiets viel. De fietser is met een gebroken sleutelbeen naar het LUMC gebracht.


Leimuiden Woninginbraak

Door het weghalen van de glaslatten en het uitnemen van de onderste ruit van de voordeur, is gisterenavond, donderdag 15 april, ingebroken in een woning aan de Tuinderij in Leimuiden. De buit bestond uit o.a. audiovisuele apparatuur. Het risico om slachtoffer te worden van een woninginbraak daalt met zo'n 90% indien de woning beveiligd is volgens het PolitieKeurmerk Veiligwonen. Meer informatie over het PolitieKeurmerk Veiligwonen is te verkrijgen op het politiebureau of via www.politiekeurmerk.nl.


Alphen a/d Rijn Aanhouding met verzet

De politie in Alphen aan den Rijn heeft gisterenavond, donderdag 15 april rond 23.50 uur, pepperspray moeten gebruiken bij een aanhouding. Na een melding van geluidsoverlast op de Landlustweg, constateerde de politie inderdaad geluidsoverlast op dat adres en besloot om de veroorzakers uit te leggen dat het geluid moest stoppen. De veroorzakers waren het er hier niet mee eens en een 42-jarige Alphenaar beledigde de agenten en greep een agent bij haar keel. De man werd aangehouden, maar verzette zich hevig waardoor de politie pepperspray moest gebruiken. Een 41-jarige vrouw uit Alphen probeerde de aanhouding van de Alphenaar te beletten, ook zij werd door de politie aangehouden.

Bodegraven Auto weg na woninginbraak
In een woning aan de Dammekant is in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 april ingebroken. Men kwam de woning binnen door een raam open te breken. Vervolgens werd uit een handtas de autosleutels gepakt waarna men er met een Renault Espace vandoor is gegaan. Naast de auto werden nog een aantal mobiele telefoons en een klein geldbedrag weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844. De auto staat inmiddels gesignaleerd.

Bodegraven Ongeval
Een 17-jarige fietser uit Bodegraven is met vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis na een valpartij. De Bodegraver fietste over de J.C. Hoogendoornlaan toen hij door een bestelauto werd ingehaald. De fietser zag op dat moment een collega in de bestelbus waarna hij de schuifdeur probeerde vast te pakken. De fietser ging echter onderuit waardoor hij een schram en vermoedelijk een hersenschudding opliep. Hij werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Schoonhoven Bedrijfsinbraak
In een bedrijf aan de Haven is in de avond van woensdag 14 of de nacht van donderdag 15 aprili ingebroken. Men kwam het pand binnen door de voordeur te forceren. Uit de zaak werd een kassa zonder inhoud weggenomen. Bij een ander bedrijf, eveneens aan de Haven, is het gebleven bij een poging inbraak. Er werd geprobeerd de voordeur open te maken.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --