Politie Gelderland-Midden


Persberichten politieregio Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - vrouw beroofd bij pinautomaat: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 16-04-2004

De politie stelt een onderzoek in naar een beroving van een 18-jarige vrouw uit Ede, donderdagavond bij een pinautomaat aan de Bellestein in haar woonplaats. Het slachtoffer raakte niet gewond, maar moest even na kwart over zeven onder dreiging met geweld haar geld afstaan aan een tot nu toe nog onbekende man. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een blanke man van ongeveer 20 a 25 jaar met een tenger postuur, kort opgeschoren blond haar en een ingevallen gezicht. Nadat de man het geld had buitgemaakt ging hij er op de fiets vandoor in de richting van de Loevestein. De politie roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844, maar men kan ook terecht in het politiebureau aan de Breelaan in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - man aangehouden na huisvredebreuk

Publicatiedatum: 16-04-2004

Een 27-jarige inwoner uit het Drentse Assen is vrijdagochtend door de politie in Nijkerk aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. De man zou in de vroege ochtenduren een bedrijf zijn binnengelopen en doodgemoedereerd in de kantine hebben plaatsgenomen terwijl hij daar niet thuis hoorde. Nadat de man door het personeel gesommeerd werd te vertrekken omdat hij daar niets te zoeken had weigerde hij op te stappen. Gewaarschuwde agenten zetten de man vervolgens buiten. Even later zag de Assenaar wederom kans binnen te komen en sloot zich op in een van de toiletten. Nadat er wederom agenten waren opgetrommeld sommeerden deze de deur te openen, maar dit bleek tevergeefs. Hierop braken de agenten de toiletdeur open en hielden de Assenaar aan. De man ontkende zichzelf te hebben schuldig gemaakt aan huisvredebreuk en beweerde bij vergissing het bedrijf te zijn binnengelopen. Na het uitreiken van een dagvaarding mocht hij in de loop van de ochtend het politiebureau verlaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - Voorthuizenaar gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 16-04-2004

Bij een verkeersongeval tussen een motorrijder en een automobilist op de Dronkelaarsweg, ter hoogte van de oprit naar de A-30 in Barneveld is donderdagmiddag een 39-jarige man uit Voorthuizen gewond geraakt. Het slachtoffer reed rond kwart over drie op zijn motor over de Dronkelaarsweg in de richting van de Thorbeckelaan. Uit tegenovergestelde richting naderde er een 39-jarige vrouw uit Veenendaal, die met haar auto linksaf de A-30 op wilde rijden. Daarbij zag zij vermoedelijk de motorrijder over het hoofd, waarna er een aanrijding volgde. De Voorthuizenaar liep daarbij beenletsel op en werd overgebracht naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede. De Veenendaalse kwam met de schrik vrij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Hoevelaken - bromfietser raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 16-04-2004

Een 38-jarige bromfietser uit Hoogland is in de nacht van donderdag op vrijdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij door surveillerende agenten in Hoevelaken was betrapt op het rijden onder invloed. De agenten zagen de man rond half drie met flinke snelheid over de Stoutenburgerlaan rijden en stelden een controle in. Daarbij roken de agenten alcohol, waarop de Hooglander mee moest naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van anderhalf maal de toegestane hoeveelheid. Omdat de man recentelijk al bekeurd was voor het rijden onder invloed werd zijn rijbewijs vervolgens afgenomen. Normaliter heeft de politie die bevoegdheid vanaf een alcoholpromillage van 1,31 (tweeënhalf maal het wettelijke maximum), maar ook wanneer er sprake is van herhaaldelijk rijden onder invloed kan de politie het rijbewijs invorderen. Omdat de bromfietser volgens de wet een motorvoertuig bestuurde is het eveneens mogelijk het rijbewijs in te vorderen, hoewel er voor het besturen van bromfietsen geen rijbewijs vereist is. Justitie beslist over de teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in de West-Veluwe Vallei
Publicatiedatum: 16-04-2004

Bij snelheidscontroles in het politiedistrict West-Veluwe Vallei zijn donderdag in totaal 133 hardrijders geflitst. Het verkeershandhavingsteam controleerde op verschillende tijdstippen in Ederveen, Ede en Wageningen. Hieronder een overzicht met de resultaten:

- Ederveen, Rijksweg, controle tussen 11.20 en 13.20 uur. Onder 2840 passanten 32 overtreders, waarbij een hoogst gereden snelheid werd gemeten van 112 km/u, waar 80 is toegestaan;

- Ede, Rijksweg N224, controle tussen 07.50 en 13.30 uur. In totaal 37 overtredingen onder 6600 passanten;

- Ede, Rijksweg N224, controle tussen 15.00 en 21.00 uur, waarbij 64 van de ruim 7600 gecontroleerde bestuurders harder reden dan de voorgeschreven 80 km/u.

- Wageningen, Keijenbergseweg, controle tussen 17.35 en 19.00 uur. In totaal 900 voertuigen werden op snelheid gecontroleerd, maar er werden geen overtredingen geconstateerd.
Op de genoemde trajecten wordt regelmatig gecontroleerd omdat er zich geregeld verkeersongevallen voordoen waarbij vooral te hoge snelheid de voornaamste oorzaak blijkt te zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


- einde berichten -