AutoRai

16-4-2004

Exclusieve chronograaf van Mercedes-Benz en TAG Heuer

Ter gelegenheid van de eerste topsportwagen SLR McLaren presenteren Mercedes-Benz en TAG Heuer een horloge dat in zijn soort net zo uniek en fascinerend is als de wagen zelf.

De SLR-chronograaf verbindt ultieme horlogemakerskunst met innovatief en oogverblindend design. Het product dat na een lange en succesvolle samenwerking tussen McLaren-Mercedes en TAG Heuer in de motorsport is ontstaan, is door de geslaagde synthese van functionaliteit en elegantie net zo bekoorlijk als de SLR.

Uniek aan dit object is, dat uitsluitend bezitters van een Mercedes-Benz SLR McLaren in het bezit kunnen komen van deze chronograaf. Daarom blijft het horloge net zo exclusief als de wagen zelf.

Vloeiende lijnen, perfect uitgebalanceerde proporties en een ongeëvenaard design typeren de verschijningsvorm van de SLR-chronograaf. De zwarte regulatorwijzerplaat oogt op het eerste gezicht als het dasboard van de sportwagen en de ongebruikelijke rangschikking van de chronograafknoppen naast de wijzerplaat doen denken aan de schakelknoppen voor de automatische versnellingsbak van de SLR. Een ander opvallend stijlelement van het horloge zijn de 'kieuwen' op de rand van de horlogekast.

Het kloppend hart van de chronograaf is de TAG Heuer kaliber 36. Het combineert als enige uurwerk het automatische opwindmechanisme met de chronograaffunctie met datum bij een frequentie van 36.000 oscillaties per uur. Deze frequentie zorgt voor uiterste precisie en de mogelijkheid, om tijdintervallen op een tiende van een seconde nauwkeurig te registreren. Ten aanzien van de precisie wordt voor ieder uurwerk een officieel COSC-chronometercertificaat afgegeven. Op de regulatorwijzerplaat kunnen alle informaties in één oogopslag worden afgelezen.

De Mercedes-Benz SLR McLaren sluit aan op de legendarische SLR-racewagen, waarmee Fangio, Moss, Kling en andere Mercedes-coureurs in 1955 de ene zege na de andere behaalden. Juan Manuel Fangio droeg in die dagen al een chronometer van TAG Heuer. Ook Mika Häkkinen, de coureur die na de terugkeer van McLaren Mercedes in de Formule 1 wereldkampioen werd, vertrouwt op de precisie en de betrouwbaarheid van de horloges van TAG Heuer.