AutoRai

16-4-2004

Meer kracht voor Hyundai 4x4s

Voor Hyundai is 2004 het jaar van de SUV. Niet alleen wordt de Tucson gelanceerd, ook de Santa Fe en Terracan krijgen de aandacht. Bij de Santa Fe resulteerde dat in een extra krachtige versie van de direct ingespoten turbodiesel (125 pk/92 kW, 285 Nm). Dit model is tevens voorzien van een nieuw, elektronisch gestuurd 4WD-systeem.

Daarnaast zet Greenib Car de extra luxe Motion-uitvoering van de Santa Fe in de spotlights. Hij beschikt onder meer over climate control, two-tone lak en imposante lichtmetalen 17-inchwielen. Volgens de beste Hyundai-tradities staat de Motion voor een scherp tarief in de prijslijsten.

De oersolide 2.9 CRDi-motor van de Terracan is door de technici verder verfijnd en levert meer vermogen en een hoger koppel. Bovendien zijn trillingen en geluid gereduceerd. Het interieur van de Terracan is op enkele punten gewijzigd. Opvallend detail: de vernieuwde uitvoering van de Terracan kost hetzelfde als zijn voorganger.

Een reusachtig interieur, luxe en prima rijprestaties kenmerken Hyundais vernieuwde Trajet. Hij kan zich daarmee moeiteloos meten met modellen van andere merken, getuige het succes sinds de verkoopstart vier jaar geleden. Smaken en trends veranderen, en Hyundai haakt aan door uiterlijk en interieur op details aan te passen. De auto wint aan elegantie en dynamiek en krijgt een uitgebreidere uitrusting met onder meer standaard zijairbags. De Trajet is verkrijgbaar in één uitvoering: de DynamicVersion en die is bijzonder compleet. Verder is er een nieuwe motor toegevoegd aan het gamma: een viercilinder benzinemotor van 2,0-liter inhoud met continu variabele kleptiming (CVVT).

Santa Fe 2.0 CRDi VGT Country 4WD
Meer koppel en vermogen door variabele turbinegeometrie Nieuw 4WD-systeem met elektronische regeling
Accent op prestaties en luxe

Santa Fe Motion
Compleet uitgeruste SUV voor scherpe prijs

Terracan 2.9 CRDi
Vernieuwd interieur
Verfijnde 2.9 CRDi-motor
Gelijke prijs

Hyundai Trajet
Gewijzigd uiterlijk en interieur
Nieuwe 2.0 CVVT-motor
Zijairbags nu standaard