Gemeente Woudenberg


2004-030 Peuterspeelzalen, kinderdagverblijf en basisscholen tekenen protocol

WOUDENBERG, 15 april 2004 - De peuterspeelzalen, het kinderdagverblijf en de basisscholen in Woudenberg tekenen op 15 april 2004 een protocol voor de overdracht van gegevens over kinderen naar de basisschool.

De meeste peuters tussen 2 en 4 jaar bezoeken in Woudenberg een peuterspeelzaal. Kinderen komen er om te spelen en leren om te gaan met andere kinderen. De leidsters volgen de ontwikkeling van de kinderen. Zo worden ontwikkelingsproblemen op bijvoorbeeld het gebied van taal en spraak en sociale ontwikkeling gesignaleerd. Als kinderen naar de basisschool gaan, is het fijn om de gegevens over de ontwikkeling van kinderen over te dragen aan de basisschool. Dit gebeurt via een overdrachtsformulier. Op die manier wordt ervoor gezorgd, dat de kinderen zo goed mogelijk worden begeleid in hun ontwikkeling en dat de overstap naar de basisschool zo soepel mogelijk verloopt.

Protocol
Om de overdracht zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen, is een protocol opgesteld. In het protocol zijn afspraken opgenomen over de aard van de te registreren gegevens, de wijze waarop de gegevens worden bewaard en de wijze waarop de gegevens worden overgedragen. In het protocol wordt ook ingegaan op het overleg met de ouders van de kinderen en het geven van toestemming voor de overdracht. Voor alle kinderen die van de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf naar de basisschool gaan wordt een overdrachtsformulier opgesteld. Bij inschrijving op de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf worden ouders hiervan op de hoogte gebracht. Ouders ontvangen ook een kopie van het formulier en de leidsters bespreken de inhoud met hen. Pas na schriftelijke toestemming van de ouders wordt het overdrachtsformulier doorgegeven aan de basisschool. De overdracht van de gegevens start in het nieuwe schooljaar 2004.

Meer informatie
Voor meer informatie over de afspraken die de peuterspeelzalen, het kinderdagverblijf en de basis-scholen hebben gemaakt over de overdracht van gegevens kunt u terecht bij Simone van der Marck of Monica Hensen, telefoon: 033-2869151.
Laatst gewijzigd op 16/04/2004