SGP


Geen reclame voor misdaad vanuit de gevangenis

Datum publicatie: 14-04-2004
Auteur: C.G. van der Staaij

Minister Donner moet acuut een eind maken aan de praktijk dat gevangenen vanuit hun cel websites exploiteren. De SGP dringt daarop aan in schriftelijke vragen die hij hierover aan de minister heeft gesteld. Aanleiding voor de vragen van de SGP is de website van ?Martin de Stotteraar?, die vanuit de gevangenis in Alphen a/d Rijn tegen betaling verslag doet van zijn misdaden en ook nog ?allerhande betaalde diensten? aanbiedt.

SGP-kamerlid Van der Staaij vindt het te gek voor woorden dat gedetineerden vanuit de gevangenis onbelemmerd internet gebruiken en websites opzetten. Dat wordt nog gekker als er op die website tegen betaling kan worden gekeken naar foto?s van een brute moord en geluisterd naar bandopnames die met het misdrijf te maken hebben. Ook tegenover de slachtoffers en hun nabestaanden is dit moreel en juridisch verwerpelijk.

De SGP wil daarom dat minister Donner ingrijpt. Ook vraagt Van der Staaij onderzoek naar soortgelijke praktijken, uitgevoerd door andere gevangenen. Het is ronduit stuitend dat gevangenen vanuit de cel reclame maken voor ?hun zaak?.

Nadere informatie:
C.G. van der Staaij, kamerlid SGP, 06 1830 5908