Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht 16-04-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verdachte mishandeling buschauffeuse aangehouden

MAARSSEN Op donderdag 15 april is een 41-jarige Maarssenaar aangehouden op verdenking van de mishandeling van een 57-jarige buschauffeuse uit Nieuwegein.

De buschauffeuse werd op dinsdag 31 maart j.l mishandeld, nadat een tot dan toe onbekende man, zijn ongenoegen had uitgesproken over het rijgedrag van de vrouw. Aan de mishandeling ging een woordenwisseling vooraf.

Naar aanleiding van deze mishandeling plaatste de politie een bericht, waarin zij getuigen van het delict opriep zich te melden. Op aanwijzing van diverse verklaringen kon vervolgens de verdachte in zijn woning worden aangehouden. De verdachte zal zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Aangehouden voor diefstal met geweld

ABCOUDE Een 15-jarige jongen uit Amsterdam is donderdagmiddag rond 17.30 uur aangehouden op het Dokter van Doornplein. Eerder die middag had hij geld van een 13-jarige jongen uit Abcoude afgenomen waarbij hij ook schoppen had uitgedeeld en de jongen tegen de muur had gedrukt.

Op bovengenoemd plein werd de jongen aangesproken door een agent die hem vertelde dat hij was aangehouden. De jongen begon zich echter hevig te verzetten. De agent kon de jongen uiteindelijk met behulp van omstanders boeien en meenemen naar het politiebureau.

Hier werd de jongen ingesloten. Zijn ouders werden in kennis gesteld.

Verkeerscontroles

VINKEVEEN Donderdagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur heeft de politie op de Baambrugse Zuwe een verkeerscontrole gehouden. Er werden in dat uur vijf bekeuringen uitgeschreven voor snelheid en vier bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel. De hoogst gemeten snelheid was 75 km per uur voor een bromfiets en 80 km per uur voor een auto waar 50 km per uur is toegestaan.

MIJDRECHT Op de Dr. J. van der Haarlaan werd donderdagmiddag tussen 14.15 en 14.45 uur gecontroleerd op snelheid met behulp van de lasergun. Uiteindelijk werden 10 bekeuringen uitgeschreven; één voor het overschrijden van de maximumsnelheid en negen voor het niet dragen van de autogordel.