Binnensticht, 11.40 uur

Utrecht 16-04-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Onder invloed

BUNNIK - In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 april werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.30 uur controleerden politiemensen op de Parallelweg een 46-jarige automobilist uit Houten. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 530 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Meisje mishandeld

ZEIST Op donderdag 15 april werd een meisje door enkele andere meisjes mishandeld.

Rond 20.00 uur reden een 17-jarig meisje uit Zeist en haar vriend met zijn auto over de Waterhoenlaan en stopten daar. Er kwamen vier meisjes naar hen toelopen en zij spraken het 17-jarige meisje aan. Zij kende één van de vier meisjes. Er ontstond een woordenwisseling, die uitmondde in een vechtpartij. Daarbij werd het 17-jarige meisje door de vier meisjes geslagen en geschopt. Haar vriend kwam haar te hulp, waarna het viertal er vandoor ging. De aanleiding ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer.

Het meisje liep meerdere blauwe en pijnlijke plekken op en deed aangifte van mishandeling. Zij heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Fietser gewond

BILTHOVEN Op donderdag 15 april raakte een fietser gewond bij een ongeval.

Rond 20.05 uur reed een 48-jarige man uit Utrecht met zijn fiets door het tunneltje vanaf De Leijen naar de Noorderkroon. Doordat hij over een steen heenreed, kwam hij ten val en raakte gewond. Hij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Gewonde bij aanrijding

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op donderdag 15 april raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.50 uur reed een 31-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg op de Arnhemsebovenweg achteruit om de oprit van een woning in te rijden. Daarbij zag hij een over het fietspad rijdende 20-jarige fietser uit De Bilt over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.

De fietser werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Hij heeft vermoedelijk een lichte hersenschudding opgelopen en mocht na onderzoek naar huis.

Hard in de remmen

BUNNIK Op donderdag 15 april moest een fietser hard remmen en kwam ten val.

Rond 08.15 uur reed een 25-jarige automobiliste uit Bunnik over de Rijnzichtlaan, komende uit de richting van de Koningin Emmastraat. Op de kruising met de Stationsweg / Parallelweg Stationslaan stopte zij. Omdat zij geen goed zicht had op de T-kruising reed zij iets naar voren en stopte tijdig. Op dat moment naderde voor haar van links een 41-jarige fietser uit Wijk bij Duurstede. De fietser dacht dat zij door zou rijden en ging vol in de remmen. Daardoor kwam hij met zijn fiets ten val, maar raakte daarbij de auto niet.

De fietser is per ambulance naar het Diakonessenziekenhuis in Utrecht gebracht. Hij had letsel aan handen en zijn gezicht opgelopen en mocht na behandeling naar huis.