Eemland noord, 10.40 uur

Utrecht 16-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Grote verkeerscontrole

BAARN Op donderdag 15 april heeft de politie in samenwerking met de Douane , motorrijtuigenbelasting, Rijksverkeersinspectie, ANWB, KMAR, RDW en 3VO een grootscheepse verkeerscontrole gehouden.

Op de Rijksweg A1 werden 222 overtredingen geconstateerd van de maximumsnelheid, op de Drakenburgerweg en de Amsterdamsestraatweg waren dat er 100. Door het scootertam werden 17 bromfietsen gecontroleerd: daarbij werden 20 bekeuringen uitgeschreven.

Op de controleplaats op het terrein van de Rijkswaterstaat werden ongeveer 600 voertuigen en hun bestuurders aan een controle onderworpen. Zeven bestuurders bleken teveel te hebben gedronken en werden bekeurd. Eén van hen moest zijn rijbewijs inleveren. Tevens werden meer dan 120 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere niet kunnen tonen van het rijbewijs/ kentekenbewijs (80), defecte verlichting (15), geen gordel (3), rijden zonder rijbewijs (2), geen of verlopen APK (3) en onnodig voeren mistverlichting (4).

Door de Vreemdelingendienst werden 15 mensen gecontroleerd. Daarmee bleek alles in orde te zijn.

Agressieve man

EEMNES Op donderdag 15 april heeft een man een familielid en een medewerker van een benzinestation mishandeld.

Rond 20.00 uur werd op de Laarderweg aangebeld bij de woning van een 66-jarige vrouw. Zij deed open en zag een 55-jarig familielid uit Eemnes voor de deur staan. Daar de vrouw problemen met de man verwachtte, liep zij naar buiten en ging naar een nabij gelegen benzinestation toe. De man kwam achter haar aan en mishandelde haar in de shop van het station. Een 40-jarige Larense medewerker van het benzinestation probeerde de zaak te sussen , maar kreeg vervolgens zelf enkele klappen van de 55-jarige Eemnesser. Daarna stapte de verdachte in zijn auto en reed weg.

De vrouw liep diverse blauwe plekken en schaafwonden en enkele gekneusde ribben op. De medewerker had enkele klappen op zijn hoofd gehad. Beiden deden aangifte van mishandeling.

Politiemensen keken uit naar de auto en de verdachte en zagen hem op de Wakkerendijk rijden. De achtervolging werd ingezet en met behulp van een tegemoetkomende politiewagen kon de verdachte op de Wakkerendijk klem worden gereden. De verdachte weigerde uit de auto te komen, waarop door een politieman een ruitje van de auto werd ingeslagen. Daarop kon de verdachte uit de auto worden gehaald en in de boeien worden geslagen.

De aanleiding tot het bovenstaande ligt hoogst waarschijnlijk in de relationele sfeer. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.