Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht 16-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Uitgebreide kledingdiefstal

AMERSFOORT Op donderdag 15 april zijn meerdere verdachten aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 16.45 uur meldde een beveiligingsmedewerker van een winkel aan de Langestraat dat een groepje van vier mensen zich verdacht in de winkel had gedragen, maar hij had ze niet om winkeldiefstal kunnen betrappen. Vervolgens waren zij in een auto gestapt en weggereden.

Politiemensen zagen de auto met de vier inzittenden rijden en controleerden hen op de Hogeweg. In de auto bevonden zich twee mannen van 27 en 37 jaar uit Den Haag en twee vrouwen van 23 en 33 jaar en afkomstig uit Schiedam en Delft. Toen een politieman de bestuurder naar zijn papieren vroeg, zei hij dat hij die uit de kofferbak moest pakken. Daarbij zagen de politiemensen dat er veel kleding in de kofferbak lag. Uit onderzoek bleek dat er enige tientallen stuks ondergoed, meer dan tien broeken en een tas in de kofferbak lagen. Allen waren nog voorzien van prijskaartjes en beveiligingslabels. Daarop werd het viertal aangehouden.

De spullen bleken afkomstig te zijn uit diverse winkels in Amersfoort en een winkel in Utrecht. De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

Bijna verdronken

AMERSFOORT Op donderdag 15 april is een jongen bijna verdronken. Hij is in het ziekenhuis opgenomen.

In de middag bevond een 11-jarige jongen uit Amersfoort zich met klasgenoten in het zwembad aan de Bisschopsweg. Zij hadden daar een sportdag. Door onbekende oorzaak is de jongen, die geen zwemdiploma had, rond 13.45 uur in het 50-meterbad terecht gekomen. Een getuige zag dat de jongen naar de bodem zonk en waarschuwde een toezichthoudster. Een 18-jarige jongeman uit Ede dook direct in het bad en haalde de jongen van de bodem en bracht hem op de kant. Daar werd het slachtoffer gereanimeerd. 112 werd gebeld en de reanimatie werd even later door ambulancepersoneel overgenomen.

De 11-jarige jongen is per ambulance naar het WKZ in Utrecht gebracht. In de loop van de middag werd gemeld dat zijn toestand stabiel was en dat hij aan de beademing lag.