Heuvelrug, 10.50 uur

Utrecht 16-04-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Onder invloed

VEENENDAAL In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 april werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.10 uur controleerden politiemensen een 30-jarige automobilist uit Veenendaal op de Grote Beer. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 485 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Openbare schennis

VEENENDAAL Op donderdag 15 april zijn twee mannen voor openbare schennis aangehouden.

Rond 18.15 uur fietste een 28-jarige vrouw uit Veenendaal over de Groeneveldselaan. Zij zag daar een man bij een auto staan en zag dat hij zijn geslachtsdeel in zijn hand hield en kennelijk opzettelijk aan haar toonde. Vervolgens fietste zij vlug verder. Even later moest zij weer langs dezelfde plek fietsen en nu zag zij in de nabijheid van de eerder genoemde man een andere man staan. Ook hij hield zijn geslachtsdeel in zijn hand en toonde die kennelijk opzettelijk aan de fietsende vrouw. De vrouw fietste door en belde de politie.

Politiemensen gingen ter plaatse en troffen de beide mannen op de Groeneveldselaan aan. Het tweetal, mannen van 36 en 40 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, werden aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt voor openbare schennis van de eerbaarheid.