Stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht 16-04-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Vleutenseweg vond donderdagmiddag een aanrijding tussen een bus en een voetganger plaats. Hierbij liep de voetganger ernstig hoofdletsel op.

Omstreeks 16.00 uur reed een streekbus vanuit de richting J.P Coenstraat in de richting van de Damstraat. Ter hoogte van de Douwes Dekkerstraat stak een 32-jarige man uit Utrecht de weg over. De chauffeur zag geen kans meer op tijd te remmen en een aanrijding was het gevolg. De 32-jarige Utrechter raakte ernstig gewond en werd na behandeling door - onder andere personeel van een traumaheli - in kritieke toestand overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Op het moment dat de politie een afzetting wilde realiseren en hulpverlening ging plegen werd dit gedeeltelijk onmogelijk gemaakt door een grote groep toeschouwers. Het publiek reageerde agressief en irritant. Buiten bedreigende taal tegen de chauffeur van de bus werd ook de politie beledigd en bedreigd. De politie moest met extra inzet een werkplek voor de hulpverlening creëren. Onderzoek van de Regionale Verkeersdienst moet vast stellen wat de oorzaak van de aanrijding is geweest.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie een vrouw aangehouden voor het stelen van kleding.

De beveiliging van de winkel constateerde omstreeks 15.20 uur dat een vrouw kleding meenam zonder deze eerst af te rekenen. De 27-jarige vrouw uit Den Haag werd aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie. Op het bureau bleek dat de vrouw voor ruim 350,= aan kleding had gestolen. In een andere tas zaten nog eens zes kledingstukken die zij in andere winkels had weggenomen. Alle kleding is teruggegaan naar de winkels. De vrouw werd ingesloten voor verhoor.