Politie Groningen

Persbericht vrijdag 16 april 2004

Provincie Groningen 16-04-2004 -

Groningen: twee vechtersbazen aangehouden
De politie hield donderdagnacht een 19-jarige man uit Steenwijk en een 20-jarige man uit Groningen aan omdat ze in de Poelestraat met elkaar op de vuist gingen. Bij zijn aanhouding gedroeg de 19-jarige Steenwijker zich recalcitrant. Beide mannen werden voor nader verhoor naar het bureau gebracht en ingesloten.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Noorderstationstraat werd donderdagnacht een 60-jarige automobilist uit Emmen gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies op het bureau een promillage van 1.55. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dronken man (42) vernielt voordeurruit
Een 42-jarige onder invloed zijnde man uit Groningen werd donderdagavond in de Oude Ebbingestraat aangehouden voor het vernielen van een voordeurruit. De dronken man werd tot de komst van de politie vastgehouden door de bewoner en een getuige. Hij is ingesloten ter ontnuchtering. De man krijgt een proces-verbaal.

Groningen: man (36) meerdere keren gestoken
Op de Hora Siccamasingel is donderdagavond rond 22.00 uur een 36-jarige man uit Groningen door een nog onbekende man enkele malen gestoken in zijn benen en arm. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Een getuige verklaarde vanuit haar woning geschreeuw gehoord te hebben en zag een bloedende man op de grond liggen. Een man met donker haar, donkere broek en een trainingsjack wit gekleurd met een blauwe streep over de mouwen rende weg in de richting van het nabij gelegen Vondelpark. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op. Het slachtoffer verklaarde op straat een vage bekende te zijn tegen gekomen die op een gegeven moment geld eiste. De belager stak vervolgens enkele malen waarbij de Stadjer in beide benen en in een arm geraakt werd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging
Op de Friesestraatweg werd donderdagavond een 48-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging van een buurtgenoot. Hij bedreigde de man woordelijk en suggereerde een vuurwapen bij zich te hebben. Dit bleek bij zijn aanhouding niet het geval. Op het bureau aangekomen stonden er nog vijftien dagen gevangenisstraf voor de verdachte open. Hij is overgedragen aan justitie.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Friesestraatweg (50 km) werden donderdagmiddag bij een radarsnelheidscontrole 281 voertuigen gecontroleerd. 23 reden sneller dan de toegestane limiet. De snelste overtreder reed 87 km per uur.

Warffum: peuter overleden na beknelling
Een driejarig meisje is donderdagmorgen overleden, nadat ze op ongelukkige wijze onder een metalen hek was gekomen op het erf van hun boerderij. Ze raakte beklemd en is vermoedelijk tengevolge van inwendig letsel ter plaatse overleden. De hulpverlening, onder meer met de trauma-heli van het AZG, kon niets meer doen.

Veendam: morrijder onderuit
Een 39-jarige inwoner van Gieterveen is donderdagavond op het Boven Oosterdiep gewond geraakt toen hij met zijn motor op de kruising met de Bendikstraat een verkeersheuvel raakte en onderuit ging. Hij brak daarbij zijn arm. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat hij alcohol had gedronken werd bij hem bloed afgenomen voor nader onderzoek naar het promillagegehalte. De motor raakte flink beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Zuidbroek: vrachtauto in brand op N33
Het verkeer op de Rijksweg 33 heeft donderdagavond enige overlast ondervonden door een vrachtauto die in brand vloog. Vermoedelijk kreeg de oplegger van de vrachtauto een lekke band, waardoor deze vastliep en door de wrijving vlam vatte. De lading bestond uit oud papier en begon uiteraard ook te branden. De brandweer heeft de brand geblust. De lading is overgeladen in containers waarna de zaak kon worden afgevoerd. Gedurende de werkzaamheden zijn de beide rijstroken tijdelijk afgezet.

Lutjegast: geheime zender uit de lucht
De Politie heeft met de Rijksdienst voor Radiocommunicatie de zender Tornado uit de lucht gehaald. De zender bevond zich in een woning aan de Zeehaanstraat in Lutjegast. De 26-jarige bewoner kreeg een boete opgelegd van 1100 euro. De zender werd in beslag genomen.

Grootegast: bromfietsster gewond
Een 16-jarige inwoonster van Grootegast is donderdagavond gewond geraakt toen ze op de Bovenweg in haar woonplaats met haar bromscooter tegen een boom botste. Vermoedelijk had ze de bromfiets niet voldoende onder controle waardoor ze in een flauwe bocht uit koers raakte. Ze liep door de botsing verwondingen op in het gezicht. Ze is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfiets raakte ernstig beschadigd.

Ten Post: rijbewijs automobilist ingevorderd
De politie heeft van een 23-jarige automobilist uit Appingedam het rijbewijs ingevorderd. De man reed over de Woldjerweg bij Ten Post met een snelheid van 123 km/u terwijl ter plaatse een maximumsnelheid gold van 60 km/u.

Uithuizen: verkeerscontrole
De politie heeft donderdag in samenwerking met onder meer de Koninklijke Marechaussee, het Centraal Bureau voor de
Motorrijtuigenbelasting en controleurs van Verkeer en Waterstaat een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op de Provincialeweg bij Uithuizen. In totaal werden 11 voertuigen gecontroleerd waarbij ruim 90 overtredingen werden geconstateerd. Het ging voornamelijk om snelheidsovertredingen Verder werden bekeuringen uitgedeeld voor het ontbreken van een hulpkoppeling (3), geen goed zichtbare kentekenplaat (3), gladde band (3), een overtreding van het arbeidsbesluit en zaken als het niet tonen van een rijbewijs of kentekenbewijs. Verder werden nog wat kleinere mankementen geconstateerd die met een waarschuwing werden afgedaan. Er werden ruim 500 blaastesten afgenomen. Overigens overtrad niemand de limiet van 0.5 promille. Een aantal verzekeringen worden nog gecontroleerd.